19 Април 2024 г. Петък

Ченалова сгъсти кашата около Янева и други

2015-12-08 07:26:06

Ченалова призна и за новата порция записи между нея и Владимира Янева.

След изслушването си пред Етичната комисия на ВСС бившата съдийка от СГС разказа, че са я питали не толкова за замесените в разговорите членове на ВСС, а за премиера Бойко Борисов. Тя се срещнала с него веднъж след твърденията срещу нея на френския посланик.

Кой е мъжът в някои от разговорите, Ченалова не знае.

Тя още не е чула изтеклия днес пореден разговор между двете, но си спомня как Янева й е споделяла, че не иска да се обажда на Борисов - "заради делото на Цветан Цветанов и по лични причини".

От поредните двайсет и няколко секунди запис, пуснат в Биволъ става ясно, че Янева е искала от човека на Борисов – Александър Сталийски, да ходатайства за нея пред премиера, но той й отговаря, че трябва лично да се види с Борисов. От мъжкия глас – оставащ загадка, пък се разбира, че Сталийски е взел фабриката за стъкло „Рубин”, доскорошна собственост на Цветан Василев.

За членовете на ВСС Ченалова имала какво да каже, ако я питат - Милка Итова често идвала в СГС, била в кабинета на Янева, дори върнала на ръка едно предложение на Янева за дисциплинарно производство срещу Елка Пенчева.

 

Името на адвокат Иван Тодоров Ченалова споменала, защото също често го е виждала около кабинета на Янева.

Ченалова се сдобила с нова призовка за прокуратурата - предполага, че ще я разпитват за записите. Днес тя не е разбрала срещу кого е образувано досъдебното производство за записите.

Ченалова сметна, че била в дома на Янева може би два пъти, като там не е имало и адвокати. Тя допусна, че бившата й шефка не е дошла днес, защото не събрала сили да застане очи в очи с нея.

Бившата градска съдийка допусна, че и двете могли да са оперативно интересни лица, за да има основание ДАНС и ДАТО да са ги подслушвали, макар от там да има уверение, че записите не са законни. Ченалова уточни, че може СРС-тата да не са били официално назначени. Тя се надява да се проверят не само софийските съдилища за издадено разрешение, а и тези от страната.

Янева ми е разказвала за опитите си да овладее възможността да й се образува дисциплинарно производство или наказателно още от есента на 2014 г. покрай Съюза на съдиите, после през януари като започнаха първите информации за "Червеи", тя тогава започна тези срещи с Цацаров, с членове на ВСС, разказа Ченалова.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати