28 Март 2024 г. Четвъртък

Боричканията на реформаторите ни пречат, предупреди Борисов

2015-12-05 07:25:07

Правосъдният министър Христо Иванов действително има принос, но сам си клати стола с настояванията, че "само той може и без него нищо не може". Той води всекидневни войни, а е нужно да се проявава такт.

Това отговори премиерът Бойко Борисов в "Панорама" по БНТ на въпрос какви са критиките му срещу министъра и ще има ли оставки.

Той даде за пример здравния и социалния министри Москов и Калфин, които винаги търсят диалога с парламента и заради това срещат разбиране и подкрепа.

Реформаторите трябва да се разберат помежду си, пречат ни техните "боричакания", отсече той. Всички са ми мили, но не може непрекъснато да плашиш, че ще излезеш от управлението. Не е важно само да съберем тези 180 гласа смята той.

Борисов отказа да коментира оправдателната присъда на Христо Бисеров с думите, че "така е решил съдът". Не желаел да коментира, тъй като след по-ранна негова забележка вече е бил критикуван.

По отношение на главния прокурор Сотив Цацаров той също бе лаконичен, че си върши работата, дори и да е срещу управляващите.

Британският премиер Дейвид Камерън е отпътувал от България с добри намерения, заяви още Борисов. Той разказа как на госта е било показано в какви условия работят българските граничари и полицаи, напуснал е столицата с български самолети, возил го е с "джипката", за да му покаже по-хубаво планините ни.

По-думите му, Камерън не е искал специално подкрепата на страната ни за реформите, които Великобритания желае да прокара в ЕС.

Премиерът внимателно коментира и конфликта между Русия и Турция. По думите му, България трябва да отчита и местоположението си, историческите си контакти, евроатлантическите си ангажименти, но и интересите си. Според него, с такава политика имаме всички шансове да бъдем в добра позиция. Така например можем да сключим изгодни газови сделки с всеки желаещ и да бъдем газоразпределителен център.

Борисов засегна и темата с "казаните, ракията, сланината и вредните храни"като припомни, че всеки лекар ще каже същото - тези храни и напитки са причина за водещи заболявания, въпреки че са любими на много българи. Водещите европейски страни също провеждат строг контрол върху храненето още от детска възраст. Не виждам защо ме иронизират, защити се той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати