29 Март 2024 г. Петък

На косъм от нов ад! Линейка с експлозиви в Хановер

2015-11-18 06:44:22
Полицията в Хановер е отменила контролата Германия – Холандия, защото в близост до стадион "HDI Арена" е открита линейка, пълна с експлозиви.

Шокиращата новина оповести Kreis Zeitung, където отбелязват, че навременната реакция на полицията е предотвратила нов кървав атентат в Европа.

Полицията в града потвърди, че са намерени взривни вещества, след което метрото в града е било спряно заради нова заплаха от атентати.

В района на съоръжението ченгетата са задържали и мъж от арабски произход, който е заподозрян в съпричастност за планираните терористични актове в Хановер.

"Имаше конкретни планове за взрив. Ключовата информация получихме 15 минути след отварянето на вратите на стадиона. Това е много сериозно", каза началникът на полицията в Хановер – Фолкер Клуве.

По информация на Deutsche Welle, автобусът с националите на Германия е бил посрещнат с полиция и изпратен на безопасно място.

Немският вътрешен министър Томас де Майцере също потвърди реалната заплаха от експлозия на стадион "HDI Арена" в Хановер.

"Налице е обща заплаха. Редовно получаваме сигнали за атентати, особено след нападението над Париж. Преди началото на мача сигналите зачестиха и това ни накара да го отменим. Информацията дойде твърде късно и за това не можехме да вземем решението по-рано. Сега не мога да кажа откъде дойде, защото това ще усложни работата ни в бъдеще", заяви той.

Според вестник Spiegel, германските власти са получили информацията за възможна терористична атака от външно разузнаване.

Мачът в Хановер трябваше да посети и канцлерът на Германия Ангел Меркел. В района около стадиона полицията вече задържа мъж от арабски произход, който най-вероятно е поставил експлозивите в линейка.

Футболистите на холандския национален отбор и цялата делегация вече лети към Амстердам. Това заяви президентът на Германската футболна федерация Райнхард Раубал.

"Това е тъжен ден за германския футбол", заяви Раубал. "Немските футболисти се завръщат по клубовете си, а холандците вече летят към Амстердам", добави той.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати