20 Април 2024 г. Събота

Полицаите остават недоволни, протестират и за военните

2015-11-08 12:37:31

Закриването на МВР ще доведе до закриване на цялата държава, обявиха синдикати пред хиляден протест на сектор "Сигурност".

Стотици полицаи, пожарникари и други заети в структурите на вътрешното ведомство извикаха дружно, че не са доволни от чутото днес от министър Румяна Бъчварова.

 

Припомняме, рано-рано в почивния ден след извънредно заседание на Съвета по социално партньорство вътрешния министър Румяна Бъчварова обяви, че е постигната договореност тестовете от проектобюджет 2016, които касаят орязването на социалния пакет за служителите в сектор Сигурност, да бъдат оттеглени.

Демонстрантите заявиха, че са готови на протест всеки ден - "до победа". Искаме да видим бъдещето си в България, обявиха полицаи с плакатите си.

Малко преди да започне протеста от МВР съобщиха, че са арестували 10 души, подготвящи се да извършат провокации.

Знамена, освирквания и означения на подразделения от цялата страна обагрят демонстрацията пред Народното събрание. Мнозина протестират със семействата си с мотива, че ведомството ще отреже именно парите за домакинствата на хиляди служители.

Нека Николай Ненчев е спокоен, армията няма да протестира, ние ще протестираме и за нея, обявиха синдикални представители. Те призоваха военните да са спокойни, защото, макар по устав да нямат правото на протест,полицаите ще защитят и техните права.

Подкрепа дойде и от сръбските полицаи в лицето на местен синдикален лидер, който използва българската трибуна да призове към борба за права и служителите в Сърбия.

Иван Петров, шеф на синдиката на надзирателите, припомни с ирония политическото определение, че служителите били тарикати. Ние не можем да си ползваме отпуските поради недостиг на служители, работим като през турско робство - наднормено, обяви той.

Петров припомни и как настоящият финансов министърВладислав Горанов напуснал миналия парламент като депутат, защото не можел да храни децата си с 2000 левазаплата. Как ние да храним нашите с 800 лева, че и да ни ги намалят, поиска да знае синдикалния лидер.

Той се върна и към изказване на Горанов, че било срамно мъж на 50 години да няма 20 хиляди лева в банкатаАз имам 30 хиляди - но задължения, обяви синдикалистът под бурни освирквания.

Неговите ретроспекции за Горанов, който е и първоизточникът на орязващия парите за сектора бюджет, доведоха до скандирания за оставката на министъра.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати