20 Април 2024 г. Събота

Убиха 15-годишна в двора на сливенско училище

2015-11-06 14:08:23

Престрелка е станала в двора на икономическия техникум в Сливен.

От МВР Сливен потвърдиха за инцидент в двора на Професионална гимназия по икономика "Димитър Табаков", в който участват трима души.

Инцидентът е станал малко преди 14 часа, като в 13.50 часа постъпва сигнал, подаден от директора на училището. Полицията все още работи на място. В двора има полиция и линейки.

Според информация на Канал 3 става въпрос за драма от любовен триъгълник.

По информация на прокуратурата 28-годишният Димитър Иванов многократно е звънил по телефона на 15-годишната Симона, а около 13.50 часа и се е опитал да влезе в училището по време на учебни занятия. Бил е спрян от охраната.

На входа на училището момичето, което е било в миналото във връзка с мъжа, е излязло заедно с педагожката, която се е опитала да разговаря с Димитър.

Именно тогава Димитър Иванов напада Симона, като я наръгва няколко пъти. Симона е починала на място, вследствие на прободни рани във врата, корема и гърдите. 
Пострадала е и психоложката, която се е опитала да спре Димитър Иванов.

След това нападателят влиза в двора и напада и 28-годишния Красимир. После нападателят се е самопрострелял в главата с газов пистолет.

И двамата мъже са живи, но се намират в болница.

Красимир е с прободни рани и пневмоторакс, с опасност за живота.

Нападателят е прострелян в устата с газов пистолет.Прави му се скенер, тъй като не може да говори. Намира се под полицейска охрана в болницата.

В болницата е приета психоложката на училището. Тя е с прободни рани.

Учениците, които са се намирали в сградата на учебното заведение, са изведени. В двора на училището не се допускат външни на разследването лица.

От Окръжна прокуратура Сливен съобщиха, че е започнато разследване за убийство и опит за убийство.

Димитър Иванов е родом от с. Струпец, община Сливен. Той е криминално проявен. От прокуратурата заявяват и че Красимир също е криминално проявен, въпреки че в предишното съобщение на полицията се казва обратното.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати