25 Април 2024 г. Четвъртък

Който протестира – наказания, заплаши Ненчев армията

2015-11-05 11:08:15

Рапорти за напускане в армията няма. Ако военнослужещи обаче излязат на протест, наказания ще има - включително дисциплинарни. Това обяви министърът на отбраната Николай Ненчев преди да открие изложба с бойни знамена по повод 130 години от решителните сражения при Сливница.

Ненчев увери, че няма повод въоръжените ни сили да негодуват, след като е станало ясно, че парите за онези, които вече са в системата, няма да бъдат пипани.

Благодаря на военните за мъдростта, обърна се Ненчев към подчинените си, като отсече, че със спокойствието си те са донесли още чест на пагона.

Министърът потвърди, че има непрестанна връзка с командирите от страната, за да следи ситуацията от близо.

Той не застана зад протестното недоволство на военни в някои градове, защото по закон те нямат право на стачни действия. По думите му организиращите се във фейсбук в подкрепа на полицаите военнослужещи са частни случаи и за тях се следи.

Припомняме, вчера полицаи и военни протестно блокираха Пловдив. Военни от поделенията в Граф Игнатиево, Крумово и Асеновград се събраха към 18.00 часа пред Военния клуб. Те определиха срещата си като неформална, да изпият кафе и да изпушат по цигара.

Мотивът за тази среща, те обясниха с липсата на разрешение за пушене в заведенията и от солидарност към колегите си от полицията.

Половин час по-късно, те тръгнаха на шествие по Главната, в посока Областното управление на МВР-Пловдив.

"Да се търси максимално въздържане и да не се проявява емоция", е съветът на военния министър Николай Ненчев, който той е отправил вчера към командирите на всички родови войски.

"Решенията все пак се взимат в парламента и затова министърът ще търси подкрепа за ведомството си от партиите. Ако служещи излязат на протест, наказания ще има", повтори военният министър.

По повод информацията, че в недобро психологично състояние". Работата им обаче ще се възстанови, увери министърът, който не спомена от къде ще се вземат резервни части и керосин за самолетите.

Той направи препратка към годишнината от Сръбско-българската война, която бележим днес, и обяви, че тогава никой не е мислил колко ще му се плати.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати