20 Април 2024 г. Събота

С икономии и нови данъци бюджет не се пълни, отсече Каракачанов

2015-11-04 07:01:43

Това, което се прави е абсолютна глупост - противопоставя се една част от обществото на друга на принципа „Разделяй и владей", а от друга страна се мисли единствено за икономии в бюджета.

Мнението в подкрепа на исканията на полицаите, които вчера блокираха движението не само в столицата, но и в няколко друго областни града, изказа лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

В студиото на Нова телевизия той посочи, че на практика с предложената от министър Горанов промяна при пенсиониране полицаите ще взимат не 20, не 10, а 5 заплати. Той изчисли, че ако предложенията минат в сегашния им вид, полицаите ще взимат между 30 и 40 на сто по-малки заплати. Причината според него се корени в искането да бъде премахнат класа „прослужено време" от 2%.

Полицейският протест е абсолютно основателен, защото това, което се прави, е абсолютна недомислица, повтори няколко пъти Каракачанов.„При 10 години служба, това са 20%. При 15 години служба, това са 30% от заплатата", изчисли Каракачанов.

Той наблегна на това, че „реформата", а и протестът, както и масовото напускане, реално ще засегнат целия сектор Сигурност -  „освен полицаите, под ножа отиват и военните, ДАНС, разузнаването, пожарната, а и граничарите да не забравяме."

Каракачанов заяви и че по негова информация до вчера е имало 1200 души, подали рапорт за напускане.

Най-голямото възмущение на Каракачанов идва от факта, че позицията на правителството е изцяло насочена към икономии в бюджета. „Цялото това нещо се прави с цел да се напълни бюджета.

Но не може с икономии и нови данъци да се пълни бюджета. Трябва да се работи с чувство за отговорност към нацията и с визия за бъдещето", подчерта Каракачанов.

Лидерът на ВМРО посочи, че пълненето на бюджета трябва да стане с развиване на сектори на производство, например земеделието, или с удар по контрабандата, например контрабандата на горива. „А целта е икономия от 1 януари 2016 година и то точно в сектор Сигурност! Не може да се подиграваш с тези хора, които си извадил на преден план само за да си напълниш бюджета", категоричен бе Красимир Каракачанов.

Като възможност да се съберат тези 25 милиона, които МФ се кани да икономиса, лидерът на ВМРО посочи субсидията на партиите или заплащането на общинските съветници. Според него от там е по-разумно да се направят икономии, за да се напълни бюджета.

Макар и да не ангажира с мнението си колегите си от Патриотичния фронт, Красимир Каракачанов заяви, че в пленарна зала ще гласува против това, което се предлага от Министерство на финансите, въпреки че е одобрено от Министерски съвет.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати