26 Април 2024 г. Петък

БСП подава ръка на АБВ и Движение 21

2015-11-03 19:40:19

БСП подава ръка на АБВ и на Движение 21 по региони. Столетницата е готова да подложи формациите на тест дали ще следват лява политика за хората. Ако това е така, хората на левицата по места ще поканят новоизбраните общински съветници от двете партии в лявото, за да правят „политика, а не пазарлък за постове". Това стана ясно от думите на червения лидер Михаил Миков на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Междувременно стана ясно, че в левицата продължавали да пристигат сигнали от страната за тежки нарушения в изборния ден. Ще искаме касиране на вота в София, Варна, Бургас, Ловеч и Елхово, обяви Миков, но увери, че броят на градовете може да расте.

Полицията не е била неутрален участник на тези избори, смята левият лидер, който е уверен, че с този вот бил сложен кръст на демокрацията. Хората платиха висока цена за нея, а сега и това им се краде, повиши тон Миков.

БСП водачът заговори и за президентските избори, след както вчера лидерът на АБВ Георги Първанов призова за работа в посока обща лява кандидатура. Да не се бърза толкова с тях, гласи обаче преценката на Миков. Има време, нека тази тема не се превръща поредната изместващата тема за реалностите в България.

Ще има кандидати за президент, да не се безпокоят тези, които са се разбързали, каза Миков за евентуална единна лява кандидат-президентска двойка. Учуден съм от вчерашните изявления, не може на всяка цена да има обща кандидатура. Отношенията в лявото пространство са въпрос на лява политика за хората, а не на сделки между лидери, ръководители, които си правят някаква търговия зад гърба на избирателите в името на частния им интерес, а не на политика, насочена към хората, отсече лидерът на столетницата.

Запитан за идеята на ДБГ за машинно броене на гласоветепри вот, Миков изтъкна, че у нас ставали огромни манипулации и на хартия, запитвайки реторично какво ли би се случило, ако се брои електронно.

Относно намаляването на служителите в сектор Сигурност, Миков заяви, че с организирания синдикален протест за заплатите на служителите може би ще се стигне до решение. Сега са на равнище министър, ще се качат на равнище премиер и после ще му благодарят. Това сме го виждали и друг път, иронизира партийният лидер. Всякакви реформи могат да се правят след обсъждане и ясно заявяване на посоката им, смята той.

Миков коментира и темата за Бюджет 2016 г. Очертава се десен бюджет за 2016 г., който няма да даде нищо на гражданите. Затвърждава се тенденция за нисък БВП за преразпределяне през бюджета в зоната на 37%-38%. Редица социални групи ще изпитат замразяването на социалните част от бюджета. На този фон има увеличение на разходи за отбрана, но се намаляват средствата за образование. Има и увеличение на външния дълг на страната усвояване на кредити, без ясни политики за визията на страната, недоволен е социалист номер едно.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати