19 Март 2024 г. Вторник

Драма в Пловдив, ГЕРБ "превзема" червени крепости

2015-11-03 19:36:51

По неофициална информация във Враца печели Калин Каменов от ГЕРБ с преднина около 7-8% пред опонента си Николай Иванов, досегашен кмет на града. Изборната активност във Враца е била около 42%.

Пак по неофициална информация в Търговище с близо 65%печели кандидатът на ГЕРБ Дарин Димитров . Опонентът му от ДПС Емине Якубова остава с 35%. За Димитров миналата неделя са гласували 35,06 % от избирателите, а за Якубова - 34,68 %, т.е. разликата бе по-малко от 1 %.

Неофициално ГЕРБ "превзема" някои червени крепости - Разград, Ловеч.

Меглена Кунева съобщи в профила си във Файсбук, че на този етап РБ печели кметския стол в Добрич.

към 19 часа тази разлика се сви до 51,5 за Тотев срещу 48,5 за Атанасов, като според социолозите трябва да се изчака паралелното преброяване, което обаче затегна интригата, като при 95 процента преброени бюлетини разликата се смалява още повече - 50,2 за Тотев, срещу 49,8 за Атанасов.

Пловдив

Иван Тотев, ГЕРБ -50,2%

Славчо Атанасов, ПФ - 49,8%

Видин

Росица Кирова (ВМРО, Движение 21, Екогласност) - 45,2%

Огнян Ценков, ГЕРБ - 54,8%

Плевен

Димитър Стойков, ГЕРБ - 46,5%

Георг Спартански, независим, подкрепен от РБ - 53,5%

Шумен

Любомир Христов, ГЕРБ - 63,9%

Иванов Иванов, БСП - 36,10 %

Хасково

Добри Беливанов, ГЕРБ - 73,95%

Георги Иванов,КОАЛИЦИЯ "ЗА ХАСКОВО" - 26,05 %

Управляващите обаче губят Плевен, където печели Георг Спартански срещу досегашният кмет от ГЕРБ. Разликата между двамата на първия тур бе около 2 %, като сега на балотажа тя се увеличава. За Спартански са гласували 59.3% срещу 40.7% за кандидата на ГЕРБ Стойков.

В Хасково пък много убедително балотажът се печели от кандидата на ГЕРБ Добри Беливанов срещу издигнатия от коалиция „За Хасково" и подкрепен от реформаторите Георги Иванов. Добри Беливанов печели на този етап 70.9% от гласовете, срещу 29.1 за Георги Иванов.
Миналата неделя Беливанов е спечелил доверието на 46,91 % от гласоподавателите, а Иванов на 30,04 %.

Днес 65.6% за гласували за Христов срещу 34.3 за Иванов. На първия тур Христов води пред Иванов, като е получил 37,95 гласа. За Иванов са гласували 17,51 % от избирателите.В Шумен ГЕРБ спечели първия от шестте си балотажа срещу БСП.Жителите на Шумен избираха за свой управник или Любомир Христов от ГЕРБ, или Иван Иванов,издигнат от БСП.

Във Видин резултатите се обръщат на балотажа. Росица Кирова (ВМРО, Движение 21, Екогласност), която получи 26,03% на първи турс, сега остава втора с 46.3%. На първо място се нарежда кандидатът на ГЕРБ Огнян Ценков, ГЕРБ с 53.7%.

За Сливен се състезават Стефан Радев от ГЕРБ и Кольо Милев от БСП. Тъй като няма социологически проучвания е рано да се изнесат резултати, но се предполага, че повече избиратели на класиралия се трети Йордан Лечков са дали гласа си за Радев именно заради борбата между Лечков и Милев по време на миналия мандат.
От щаба на ГЕРБ съобщават неофициално, че техният кандидат Радев печели кметския стол в Сливен.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати