24 Април 2024 г. Сряда

Руски пътнически самолет с над 220 души се разби в Египет

2015-10-31 09:05:57

Руски пътнически самолет се разбил в централната част на Синайския полуостров в Египет. Информацията е потвърдена от кабинета на египетския премиер Шериф Исмаил, съобщава „Ройтерс". Причината все още не е известна.

Пътническият самолет с над 200 пътници е изчезнал при полет над Синайския полуостров в Египет.

По информация от „Ройтерс" и „Ал Арабия" органите за контрол на въздушното движение в Египет са загубили контакт с пътническия самолет малко, след като излетял от Шарм ел-Шейх за Русия.

Отломки от самолета са намерени в централната част на Синайския полуостров, съобщава портал „Йоум7", цитиран от РИА Новости.

Самолетът Еърбъс-321 с номер KGL-9268 е извършвал полет от Шарм ел-Шейх към Санкт Петербург. Повечето пътници са били руски туристи. На борда имало 224 души - 217 пътници и седемчленен екипаж. 17 от пътниците са били деца.

 

Самолетът е унищожен напълно. Изглежда, че повечето пътници са загинали, по данни от представител на силите за сигурност.

Източници от египетските сили за сигурност информират също, че няма индикации самолетът да е бил свален. В части от полуострова действат ислямистки бунтовници.

Според източник на РИА Новости от Шарм ел-Шейх след излитането пилотът на самолета е поискал промяна на маршрута към летището в Кайро заради технически проблеми. След това връзката е изгубена.

Самолетът е паднал в пуст планински район в централната част на Синайския полуостров малко след разсъмване.

45 линейки са изпратени в планинския район, където е локализиран разбилият се самолет, съобщават египетски официални лица. Той е паднал на около 100 км от град Ел Ариш.

Египетският премиер се среща с министрите и служители по сигурността във връзка с катастрофата. Той е сформирал кризисен комитет.

Руското посолство в Египет е уведомено за катастрофата.

На летище Пулково в Санкт Петербург е създаден център, който да оказва помощ на роднините на пътниците от катастрофиралия самолет.

В медиите междувременно се появиха различни информации относно съдбата на самолета.

РИА Новости съобщи по-рано, че самолет на авиокомпания „Когалимавиа"  е загубил връзка с радарите в района на Ларнака, Кипър. Това е станало на 23-ата минута след началото на полета.

Същевременно, началникът на сектор „Авиационни произшествия" информира, цитиран от „Ройтерс", че изчезналият пътнически самолет е напуснал безопасно египетското въздушно пространство и се е свързал с турските органи за контрол на въздушното движение.

„Руската авиокомпания ни каза, че руският самолет, с който ние загубихме контакт, е в безопасност и се е свързал с турските органи за контрол на въздушното движение. В момента минава през турското небе", заяви в свие изявление ръководителят на сектора за въздушни произшествия в Египет.

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати