26 Април 2024 г. Петък

Прогнозни резултати Местни избори 2015

2015-10-25 22:29:58

В 10 областни града ГЕРБ печелят местните избори категорично и гласоподавателите избраха своя нов кмет още на първия тур, според първите данни на социологическите агенции "Алфа рисърч", МБМД и "Галъп".

 

В София Йорданка Фандъкова печели с 59%. Във Варна Иван Портних печели на местния вот с 54%. В Бургас победата на Димитър Николов от ГЕРБ е най-категорична. 85% от бургазлии са гласували за него.

 

За кмет на Благоевград е избран Атанас Камбитов с 57,5%. Във Велико Търново Даниел Панов от ГЕРБ събра 52,3% от избирателите. В Габрово Таня Христова печели на местния вот с 51%.

 

С 64% Детелина Николова спечели изборите в Добрич. В Смолян Николай Мелемов от ГЕРБ печели изборите с 51%. В Стара Загора Живко Тодоров печели убедително със 75%. В Русе Пламен Стоилов печели на първи тур с 51%.

 

Няма да има балотаж и в Кърджали, и в Кюстендил. Хасан Азис от ДПС печели изборите в Кърджали с 53%, а в Кюстендил Петър Паунов от Коалиция "Кюстендил" събира 63% от гласовете.

 

Балотаж ще има в 15 областни града в страната, сред които е и Пловдив. Според "Алфа рисърч" Иван Тотев от ГЕРБ е събрал 36,6%. Втори след него е Славчо Атанасов с 19,6%.

 

В Ямбол един срещу друг ще се изправят кандидатът на ГЕРБ Георги Славов /35%/ и Мариета Сивкова от БСП /17%/. В Шумен сили ще премерят на втори тур Любомир Христов от ГЕРБ /34%/ и кандидатът на БСП Иван Иванов /22%/. В Хасково един срещу друг застават Добри Беливанов от ГЕРБ /49%/ и Георги Иванов от Коалция "За Хасково" /28%/.

 

В Сливен на втори тур отиват кандидатът на БСП Кольо Милев /36%/ и кандидатът на ГЕРБ Стефан Радев /33%/. В Силистра ще се изправят един срещу друг кандидатът на ГЕРБ д-р Юлиян Найденов /40%/ и кандидатът на БСП Станислав Стойков /22%/. В Разград отиват на балотаж независимият кандидат, подкрепен от БСП, Денчо Бояджиев /31%/ и д-р Валентин Василев от ГЕРБ /31%/.

 

В Плевен на втори тур отиват Димитър Стойков от ГЕРБ /35%/ и Георг Спартански, независим кандидат, подкрепен от РБ /35%/. В Перник на балотаж ще бъдат избирани Ерик Рангелов от БСП /35%/ и Вяра Церовска от ГЕРБ /34%/.

 

В Пазарджик на втори тур ще се състезават независимият Тодор Попов /37%/ и Найден Шопов от ГЕРБ /18%/. В Монтана на втори тур се срещат Златко Живков от "Заедно за Монтана", подкрепен от РБ /38%/ и Дилян Димитров от ГЕРБ /35%/.

 

В Ловеч също ще има балотаж. Минчо Казанджиев от БСП /34%/ и Корнелия Маринова /34%/ отиват на втори тур. Във Враца сили ще премерят кандидатът на БСП Николай Иванов /30%/ и Калин Каменов от ГЕРБ /28%/.

 

Във Видин на балотаж отиват Огнян Ценков от ГЕРБ /24,8%/ и Росица Кирова от Местна коалиция "Единни за промяна" /22,6%/./dnes.bg

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати