28 Март 2024 г. Четвъртък

Строят Център за иновации, тестване и оценка за 1 млрд долара

2015-10-17 13:07:59

В новия град CITE, който се строи в момента в пустинята в американския щат Ню Мексико, могат да живеят 35 000 души... Но няма.

CITE, което е съкращение на английското наименование за Център за иновации, тестване и оценка (Center for Innovation, Testing and Evaluation), ще бъде използван за изпробване на нови технологии - като алтернативни енергийни източници и интелигентни транспортни системи като безпилотните автомобили, пише Tech Insider.

„Новите технологии могат да бъдат тествани в мащаб, което позволява на изследователите и производителите да управляват непредвидимостта на дейността на продукта, преди да бъде въведен на пазара", обяснява сайтът на новия град.

Като съвременен „призрачен" град CITE ще разполага с всички функции на типичен модерен град, като къщи, болница и полицейски участък.

Проектът, чийто бюджет е 1 млрд. долара, е подкрепен от технологичната компания Pegasus Global Holdings.

В момента CITE чака търговски лицензи, които ще му позволят строителство още тази година. Градът може да е факт до 2018 г., по информация на CNN.

Площта на градчето ще се разпростира на над 38 кв. км.

Под повърхността CITE ще е свързан и контролиран от операционната система "Backbone". Тя е разделена на три системи: енергетика, води и данни.

Над земята градът ще включва няколко лаборатории за проучвания и опити, също разделени на специфични области: води, земеделие, енергетика и развитие.

CITE ще разполага и с кампус за изследователските екипи. Сградата ще бъде построена близо до входа на града, но достатъчно далеч от лабораториите, за да не пречи на тестовете.

източник: money.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати