19 Април 2024 г. Петък

Командира: Първанов консолидира хората против реформите

2010-09-16 10:13:28

Според лидера на ДСБ Иван Костов президентът Георги Първанов винаги е бил против реформите и им се е противопоставял с инструментите, с които има като държавен глава. 

„Ако някой консолидира антиреформаторския вот, това няма да е Бойко Борисов, нито Волен Сидеров, а президентът Първанов, категоричен е Командира. 

Той смята, че сега хората са готови за реформи, но пък в същото време политици се надигат срещу тях. 

Това била и целта на готвения вот на недоверие от страна на БСП и ДПС, които просто искат държавата да върви по пътя на тяхната политика. 

Отново настояват да се дадат пари за здравеопазването, без да бъде направена реформата, а това беше политиката на Тройната коалиция, срещу която обществото даде своя отрицателен вот, смята Костов. 

„, обясни лидерът на ДСБ пред bTV. 

Костов коментира, че винаги при вот на недоверие тези, които го искат, застават отпред, тоест водачите на политическите формации. 

„Аз не виждам господин Ахмед Доган, той е в Истанбул заради данъчната проверка, която му извършват“, отбеляза лидерът на ДСБ. 

Той призна, че шефовете на НАП и Агенция „Митници“ Красимир Стефанов и Ваньо Танов се движат в правилната посока и те трябва да бъдат насърчени. 

По повод исканата срещу него акция "Възмездие" лидерът на ДСБ напомни, че акциите срещу него траели вече 9 години и нищо не е открито за този дълъг период. Според него лидерът на „Атака“ Волен Сидеров изпълнявал политически поръчки.  

„Има опит да се преформулира вотът на хората. Вотът на хората за ГЕРБ беше изкаран срещу тройната коалиция. А сега се цели да се каже, че вотът е бил за да се търси сметка за това какво е било направено преди 10 години, за мен това е неплодотворно“, коментира Костов.

„Аз съм готов да дам документ, какъвто иска българската полиция, и за всяка една банка ще дам генерално пълномощно да се извадят моите сметки, но нека да го направят и другите“, призова лидерът на ДСБ.  

По повод срещата му с Бойко Борисов миналата седмица Костов заяви, че ГЕРБ не договаря постове с неговите хора. Двамата разговаряли за изслушването и за прогнозите за приходите в края на годината. Очертавало се нито държавата, нито бизнесът да дадат 13-а заплата в края на годината. 

Премиерът Борисов наблюдавал всички министри и следи знаците дали се нарушават законите.

 

„Това е добра черта в управлението на ГЕРБ, въпреки че е много неуютно за министрите“, коментира още Иван Костов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати