19 Април 2024 г. Петък

Стартира лотарията за американска „зелена карта”

2015-10-02 21:09:50

Държавният департамент на САЩ обявява началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2017 г., позната също като лотарията за „зелена карта", съобщиха от американското посолство у нас.

Електронните формуляри трябва да бъдат подадени от 12 ч. на обед, Източно стандартно време, на 1 октомври 2015 г. до 12 ч. на обед, Източно стандартно време, на 3 ноември 2015 г.

Кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV за участие в програмата на адрес www.dvlottery.state.gov през периода за регистрация. Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата.

Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр за участие в програмата. Участниците ще получат официален номер за потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер до 30 септември 2017 г. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в лотарията DV-2017.

Официална информация за това дали сте избран да продължите участието си в програмата можете да получите на уебсайта на лотарията www.dvlottery.state.gov след 3 май 2016 г., допълват от посолството.

Съобщения до тези, които са изтеглени, няма да бъдатизпращани по електронна или обикновена поща. Всеки получател на писмо или имейл, в който се споменава виза от лотарията или зелена карта, може да е сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно. Освен това не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията за зелена карта. Единственото плащане е самата такса за виза, която се плаща в посолството на САЩ.

Кандидатите могат сами да подготвят и да изпратят електронни формуляри или да помолят някой друг да ги изпрати от тяхно име, но всеки участник трябва да е сигурен, че информацията е точна и пълна.

Законът допуска само един електронен формуляр за всеки участник по време на периода за регистрация. Кандидати, които са изпратили повече от един формуляр, ще бъдат дисквалифицирани. Възможно е обаче двама души, които са съпруг и съпруга и отговарят на изискванията, да подадат поедин отделен формуляр, като включат в него своя брачен партньор.

Инструкциите за лотарията за зелена карта са публикувани наанглийски и на български в сайта на посолството.

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати