24 Април 2024 г. Сряда

Последно: Кадиев независим кандидат за кмет на София

2015-09-10 13:53:49
Депутатът от БСП Георги Кадиев, който се кандидатира за кмет на София, въпреки издигането на Михаил Мирчев, няма да бъде кандидат на АБВ. Той потвърди, че ще бъде независим кандидат или подкрепен от широка коалиция.

"Няма да съм кандидат на АБВ, водил съм разговори с над 10 партии, но нямам потвърждение от нито една от тях"Двулично е да са ми взимали членски внос през цялото време, а сега да обясняват, че от много време съм бил изключен".

Според депутата той никога не е бил сред любимците на ръководството на БСП и е искал оставката на Сергей Станишев поне 10 пъти. Кадиев се определи като "лицето на някакво друго разбиране за БСП".

Въпреки това днес се очаква да бъде решена съдбата на Кадиев и той да бъде изключен от БСП. Това ще бъде втори опит за изключването му, тъй като през юни го спасиха само два гласа.

Като основна мотивация за кандидатурата си Кадиев посочи наложителната нужда от алтернатива за София. По думите му в града има много проблеми - тротоарите, натоварените пътища, каруците, дори сградите. Като пример той даде Белград, който по думите му "свети като слънце".

Кадиев заяви и, че вижда конкурент единствено в лицето на Йорданка Фандъкова.

"Мирчев не ми е конкурент, нито останалите. Единствен конкурент ми е Фандъкова. Надявам се на балотаж, който е много вероятен, поради разпиляването на гласовете", заяви Кадиев.

Неговата амбиция е второто място и по думите му на 25 октомви хората ще кажат кое е най-правилното.

"Ако получа един голям шамар от избирателя и стана четвърти, пети, шести, това ще покаже, че не ставам за политик. Напускал съм парламента и друг път, това не ми е проблем. Амбицията ми е категорично второто място", заяви той.

Кадиев определи и строежа в Борисовата градина зад бившия атракционен парк „София ленд” като далавера. По думите му голяма част от процедурите по обществени поръчки са формални и реално зависят от един, двама, трима души, които "сядат и се разбират". За това той заподозря Борисов и заяви, че премиерът решава всички големи неща в София.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати