25 Април 2024 г. Четвъртък

Apple представи новия iPad

2015-09-10 08:57:14

Apple представи гигантския iPad Pro с диагонал на екрана от 12,9 инча. Това е най-големият екран сред iOS-устройствата.

Презентацията стана по време на форума в Bill Graham Civic Auditorium в Сан-Франциско. Президентът на Apple Тим Кук и вицепрезидентът по маркетинга на Apple Филип Шилер представиха новите iPhone и iPad Pro.

Кук демонстрира новите смартфони от Apple - iPhone 6S и 6S Plus. Шилер увери обществеността, че това е "най-модерният в света смартфон". "Това е най-добрият iPhone, които сме създали някога", каза Филип Шилер.

От Apple обещават батерията на iPad Pro да издържа до 10 часа в автономен режим. Той е снабден с процесор A9x, който е почти два пъти по-бърз от процесора в в iPad Air 2.

Новият iPad - е най-ярката проява на това как компанията вижда компютъра на бъдещето, заяви президентът на Apple Тим Кук.

iPad Pro - е най- функционалният и мощен iPad, който корпорацията някога е създавала. Таблетът е по-бърз от 80% от преносимите компютри, произведени през последните 12 месеца. Графичната му карта пък е по-бърза от 90% от тях, посочи Филип Шилер.

Освен допълнителна клавиатура iPad Pro има и писалка Apple Pencil. Продажбата на таблета ще започнат през ноември на цени от $799-949 -1079.

Продажбите на новите смартфони започват от 25 септември. Моделът 6S ще се продава от $199 до $399, цените за 6S Plus започват от от $299 .

Външно двата модела телефони не се различават много от своите предшественици, но моделите имат нови и по-бързи процесори, така и по-иновативна графика.Потвърдиха се спекулациите, че новият модел смартфони на Apple ще различава силата на натиск на екрана и по този начин ще показва различни менюта.

източник: news.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати