19 Април 2024 г. Петък

Аз съм кошмарът на ГЕРБ в Столична община, обяви Кадиев

2015-09-09 16:13:00

Аз съм подготвен и реално съм единствена алтернатива. Честна алтернатива.

С това самочувствие депутатът от БСП Георги Кадиев, който вчера обяви намерението си да влезе в битката за управлението на София представи кандидатурата си в студиото на БиТиВи.

Средата ми е напълно позната, трябва да се натиснат няколко копчета, да се дръпнат няколко лоста и общината да започне да работи", посочи Кадиев, като допълни и че някои хора трябва в Столична община трябва и да се махнат.

Със съжаление Кадиев посочи, че в момента ситуацията е такава, че настоят кмет Йорданка Фандъкова и да излезе в отпуск и да се върне след изборите, тя ще получи служебната победа със 70%. Нека хората имат алтернатива, заяви Кадиев и определи кадрите в общината като „или са лаици, или са такива, дето се мотат вече 30 години и лапат по модела Софиянски, Борисов и т.н."Искам да кажа на хората - никога не се предавай, никога!", декларира Георги Кадиев.

ГЕРБ са като ислямска държава, мачкат всичко по пътя си и не оставят никаква надежда на хората", коментира бившият общински "">„Аз съм бил 6 години техния кошмар в Столична община и пак съм техния кошмар."

По отношение на колизията в БСП, която евентуално ще предизвика неговата идея да се кандидатира да кмет на София, както и на въпрос дали този път действително няма да бъде изключен, Георги Кадиев заяви, че той никога не е бил проблемът на БСП - аз винаги съм бил оправданието на БСП.

Депутатът няма никакво намерение да напуска - нито партията, нито парламентарната група.

Да помислят, имат си глави на раменете, има си устав и правилник", заяви Кадиев по отношение на ръководството на БСП и заяви категорично, че не се възприема като „политически бежанец". „Аз нямам проблем с кандидатурата, имам проблем с политиката", посочи той.

Кадиев отрече и идеята за кандидатурата му да е инспирирана от АБВ, каквато теза се завъртя още вчера. „Аз не мога да съм кандидат на АБВ, тъй като имаме различно отношение към управлението, аз не мога да съм параван, както са те в парламента, за реалното управление ГЕРБ и ДПС - това е макрокартината."

Като идея, която Георги Кадиев налага за регистрацията си за предстоящите местни избори, е създаване на широка коалиция с пълна равонопоставеност межу участниците в проекта.

„Мога да бъда независим депутат, подкрепен от коалиция, мога да бъда кандидат и на широка коалиция между равнопоставени", обясни Георги Кадиев и покани различни политически партии за това.

По думите му, ако управляващите искат да дадат положителен сигнал на хората, то "трябва да се обединяваме". Депутатът изрази надежда хората да припознаят в него алтернатива, както са гласували за него с преференция.

По-късно в кулоарите на парламента, Кадиев коментира, чеБСП е в сърцето му. Стига все аз съм бил оправданието на ръководството, настоя обаче той.

В партията трябвало да се изгонят тези, които натресли Пеевски, тези, които правели заменки и магарии по общините, както се изрази депутатът. 
Аз ще взема гласове, които БСП не може да вземе, категоричен е Кадиев. Няма да ставам член на АБВ, изтъкна той.

Социалистът ще се яви на местните избори като независим кандидат. Той очаква подкрепа от Защо тогава ми вземат членския внос?".

По мнението му сектантството и разчистването на сметки не води до нищо добро. Аз искам да обединявам, обяви Георги Кадиев. Той не изключва възможността за свой политически проект. Вотът в София щял да му покаже тази необходимост.

Нека БСП ме плюят, нека ме нападат, да се събудят, да се отърсят от тази летаргия, от този ступор, в който са изпаднали в момента, настоява Кадиев.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати