25 Април 2024 г. Четвъртък

4 млн. лв и 9000 души влага ГЕРБ в предизборната кампания

2015-08-22 08:46:24

Уважение на политическия опонент и липса на популизъм са само част от формулата, на която ГЕРБ ще заложи на предстоящите местни избори. „Да изпълняваш, а не само да обещаваш, е силата на ГЕРБ", се похвали зам.-председателят на партията и шеф на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов в ефира на БНТ.

„Ние не делим общините на големи и малки, на наши и ваши. Просто искаме да развиваме регионите", се зарече още Цветанов.

Над сто спечелени общини у нас си е запазила партията на Бойко Борисов като цел номер 1. „Това ще бъде десетата поредна изборна победа на ГЕРБ", убеден е зам.-шефът на партията.
Най-сериозна битка обаче той очаква в Монтана, Видин, Търговище, Ловец, Разград.

4 млн. лева е бюджетът, с който управляващата партия ще разполага на предстоящия местен вот. На въпрос дали това са много или малко пари, Цветанов припомни, че по закон 8 млн. лева е таванът за финансиране на предизборна кампания.

„Трябва да е ясно, че ГЕРБ е единствената партия, която ще участва в цялата страна - това са наши над 5000 кандидати за общински съветници, над 3000 кметове, 265 кметове на общиниОбщо 9000 души ще бъдат ангажирани в кампанията", пресметна зам.-председателят на „герберите".

Така според неговите изчисления тези 4 млн. лева трябва да стигнат за необходимите пари на всички структури, както и да избегнат възможността някои местни структури на партията да изпаднат във финансова зависимост от бизнеса.
„Не искаме партия ГЕРБ да бъде поредната корпоративна партия, която защитава интересите на бизнеса", отсече Цветан Цветанов.

Преди старта на предизборната кампания за предстоящия изборен вот от партията на Бойко Борисов са решили да не разчитат на рекламни телевизионни клипове, с които да призовават за подкрепа. Именно заради това сред най-сериозните „оръжия" на ГЕРБ ще бъде свършеното от нейните кметове до сега.

„Преобразиха се градове, които преди бяха със затихващи функции. Вижте - София,  до 2005-та година, когато г-н Борисов стана кмет, София изглеждаше абсолютно непривлекателно. Днес обаче с развитието на метрото, с „зелените" системи, с подобряване на инфраструктурата в София много повече пари отидоха за подобряване на ситуацията. Вижте и Русе стана малката Виена. Вижте и Варна, Бургас, Стара Загора", се похвали още Цветанов.

Нека всички, които отиват да гласуват, да гласуват разумно. Нека да гласуват за тази политическа партия, която може да носи отговорност", заключи с призив зам.-председателят на ГЕРБ.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати