26 Април 2024 г. Петък

АБВ се прицели в 200 хил. гласа със 103 кандидати за кметове

2015-08-02 10:40:46

АБВ издигна 103 кандидати за кметове в цялата страна, както и 18 претенденти за районни кметове в София. Целта е - 200 хил. гласа на изборите наесен, заяви на пресконференция днес зам.-председателят на партията Румен Петков и добави, че на миналите парламентарни избори са взели 132 хил. гласа и около 90 хил. гласа на евроизборите.

От всички номинирани 80 са кандидатури на АБВ, 17 са независими, подкрепени от АБВ, и в шест общини партията ще участва в коалиционни формати, съобщи dariknews.bg.

В Благоевград ще бъде кандидат от коалиция АБВ, НДСВ и Обединен блок на труда - Владимир Елезов, в Бургас - доц. Камен Сейменлийски, в Русе - Стелиян Стефанов, в Силистра - Ростислав Павлов, в Сливен - ген. Христо Григоров, в Стара Загора - Илия Златев, в Плевен - Цветан Антов, в Търговище - Ивайло Първанов, общински съветник в сега действащия общински съветник, съобщи "Фокус".

В Шумен кандидат е адвокат Пламен Петков, в Ямбол - Драгомир Димитров, във Велико Търново - Драгош Методиев, във Враца АБВ ще подкрепи досегашния кмет Николай Иванов, в Габрово - доц. Светозар Тодоров, бивш областен управител на Габрово, в Добрич - Милко Пенчев, действащ общински съветник.


Имената на всички, утвърдени до този момента кандидати ще бъдат публикувани в сайта на партията до неделя вечер. Най-вероятно в четвъртък ще бъдат обявени и кандидатите, които АБВ ще излъчи или подкрепи за София, Варна и Пловдив.

"Не виждам потенциал да подкрепим Йорданка Фандъкова за кмет на столицата", каза Румен Петков и уточни, че имало много причини да не я подкрепят, но това било решение, което ще бъде взето от структурите на партията. "Не виждам и как бихме могли да подкрепим кандидатът на БСП проф. Михаил Мирчев, още повече, че той имаше едно грубичко отношение към АБВ в национален ефир, от което той ще загуби, ще загуби и БСП", каза Румен Петков.

"Ние сме утвърдили подкрепата си за кандидата на БСП за Лясковец и кандидата за кмет на Враца, но това са решения, които са въпреки националното ръководство на БСП и не означава, че ще си подадем ръка за местния вот", посочи Петков и добави, че са водени разговори в редица общини. Много голям интерес имало от редица партийни функционери на БСП на райони в София, но нямало желание от партията на Михаил Миков.

По думите му единствените партии, които имат готовност за едни извънредни избори са ГЕРБ, АБВ и ДПС. "АБВ извървя своя път. С изключение на Разград, Пазарджик и Кърджали, навсякъде имаме изградени областни партийни централи, така че ние сме готови за избори", заяви Петков. "Не сме в коалиция, коалицията е между ГЕРБ и Реформаторския блок", каза още той.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати