26 Април 2024 г. Петък

Григор Димитров би американец, стигна 1/16-финалите на Уимбълдън

2015-07-01 17:29:05

Григор Димитров се класира за 1/16-финалите на „Уимбълдън". В мача си от втория кръг, хасковлията победи със 7:6 (8); 6:2, 7:6 (2) американеца Стив Джонсън за 2 часа и 15 минути игра, съобщава topsport.bg.

Мачът започна тежко за българина, като още в първия си сервис-гейм, той трябваше да спасява два брейк-пойнта. Гришо обаче се справи, а това се оказа и най-дългият гейм в целия първи сет.

По нататък двамата повече или по-малко печелеха подаванията си и мачът вървеше гейм за гейм. Напълно логично се стигна до тайбрек.

Двамата продължиха в същия дух и краят на този първи сет не се виждаше. При 8:7 в полза на Джонсън обаче Григор спечели двете си подавания, а след това най-сетне направи и мини-пробив, който бе с цената на първия сет.

Втората част не приличаше по нищо на вече завършилата. Димитров започна с пробив в самото начало, който му осигури нужното спокойствие. При 3:1 в негова полза, последва и втори, като вече бе само въпрос на време да затвори сета с 6:2.

В третия сервисите на американеца отново започнаха да влизат, а и той извади късмет в първия гейм, спасявайки 3 брейк-пойнта.

Инфарктен момент имаше при 4:5 в полза на Джонсън, когато той се добра до сет-пойнт при сервис на Григор, но нашенецът успя да отрази опасността, като в крайна сметка и този сет трябваше да се решава с тайбрек.

Тук решителен се оказа мини-пробив на Гришо при 2:1, а Димитров завърши мача с още два такива за 6:2 в тайбрека и 3:0 в двубоя.

В следващия кръг Григор среща французина Ришар Гаске.

източник: news.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати