20 Април 2024 г. Събота

Това не е държава, викат циганите в Гърмен, България пак се връща на варианта с МиГ-29

2015-06-30 08:39:49

Новини днес 

24 часа"

Убитият на магистрала "Струма" защитавал колега от ножа на Ембака

Не е вярно, че Николай Чивиев е разбил предното стъкло на колата на Емил Първанов, твърди шефът на строителната фирма. Имало 10-ина свидетели

Николай Чивиев, който почина след удар в главата с камък, не е посегнал на убиеца си, за да се защити, защото заедно с него е била жена му, казаха близки до убития с камък на магистрала "Струма".

Той е служил 17 г. във Френския чуждестранен легион, бил е добре трениран и с желязна психика.

„Труд"

Това не е държава, викат циганите в Гърмен

"Това не е държава, щом ни бутате къщите и не казвате къде да отидем. Разчитахме на Бойко Борисов, на омбудсмана, на по-учените хора в България, но явно циганите никой не ни иска. От 60 години живеем тук, защо точно сега се сетихте да ни бутате?" Това крещяха ромите от Гърмен, когато видяха, че няма шега и багери идват, за да бутнат незаконно изградени къщи в махалата.

Рано сутринта в понеделник циганите се бяха събрали в центъра на гетото и заявиха, че имат стратегия за недопускане на багерите.

„Стандарт"

Поне 10 свидетели видели смъртта на Чивиев

Над 10 души вече са свидетелствали за инцидента, при който Емил Първанов-Ембака уби с паве бившия боец от Френския легион Николай Чивиев. Свидетелите твърдят, че той не е тръгвал с бухалка към колата на Ембака, както твърди адвокатът му. Първанов влязъл с черен "Сеат Ибиза" на строителния обект, без да спази ограничителните табели. Чивиев се опитал да го спре и го последвал със своя автомобил.

„Монитор"

Багери влязоха в Гърмен, роми плашат, че ще се запалят

Багери влязоха вчера в прочулата се от няколко месеца ромска махала „Кремиковци" над гърменското село Марчево. Точно в 12,30 часа по обед машините започнаха да бутат четирите определени за незаконни къщи. От ранна утрин и пред камерите на 3 национални телевизии останалите в махалата 100-на роми опитваха всякакви хватки, за да отложат събарянето.

Първо влязоха в постройките си заедно с децата, като заявиха, че няма да излязат от стаите, дори багера да ги затрупа, после се заканиха, че ще запалят сами къщите си и ще тръгнат да палят целия Гърмен. Пробваха се и с размахването пред камерите на подписка в тетрадка с над 100 имена, която незнайно как и откъде се появи, след като самите роми отдавна признават, че са неграмотни

„Сега"

България пак се връща на варианта с МиГ-29

Само седмица живя мечтата на бойната авиация за нови изтребители, разкрива в. „Сега". Правителството възнамерява да отхвърли предложението на министрите на отбраната Николай Ненчев и на външните работи Даниел Митов за започване на проекта, научи "Сега" от източници от МО. То бе внесено миналия вторник, а Министерството на отбраната побърза да се похвали, че процедурата започна. Още на следващия ден точката бе отложена за тази сряда, но по неофициална информация кабинетът въобще няма да се занимава с проекторешението.

. „Дума"

Шефове на ГЕРБ в Пловдив масово напускат

Членове на ръководството на ГЕРБ в Пловдив и областта масово хвърлят оставки. Пръв на 22 юни напускането си обяви областният координатор Здравко Димитров, бивш областен управител и спряган за кандидат-кмет. В писмо до Изпълнителната комисия той заяви своето желание да освободи заемания пост, но не изтъкна мотивите за решението си. Последва го административният секретар Ангел Ангелов, а вчера още 6 души напуснаха областната структура на ГЕРБ в Пловдив област. Сред тях са Анести Тимчев, член на областното ръководство, Мирослав Беляшки, ръководител на пресцентъра на партията, Силвия Райновска, Ваня Таскова, Атанас Папаризов и Вера Исакова..

„Капитал дейли "

Банковата ваканция в Гърция няма да засегне българските банки

Затварянето на банките и въвеждането на капиталов контрол в Гърция няма да засегне българската банкова система, обявиха от БНБ. В разпространено до медиите съобщение в понеделник сутринта от централната банка подчертаха, че местните финансови институции, включително и тези с гръцко акционерно участие, са самостоятелни и ще продължат да функционират нормално.

От БНБ напомнят, че банковата система в България като цяло работи с много високо ниво на капиталова адекватност и ликвидност, което гарантира стабилността и нормалното й функциониране, независимо от негативни развития в съседни страни. От централната банка допълват, че в резултат на последователно прилаганите от надзора мерки, финансовите институции с гръцко акционерно участие поддържат ниво на ликвидност и капиталова адекватност, които са над средните за банковата система в страната.

„Преса"

Гърция няма да плати вноската си към МВФ във вторник

Гърция няма да плати вноската по дълга си в размер на 1,6 млрд. евро към Международния валутен фонд (МВФ) във вторник, когато изтича срокът за това.

Новината съобщи служител на гръцкото правителство, цитиран от агенция Ройтерс.

По-рано този месец изпълнителният директор на МВФ Кристин Лагард предупреди, че страната ще изпадне в неплатежоспособност от 1 юли, ако не успее да върне сумата.

Пропускането на срока за плащане на дълга ще приближи Атина още повече към излизането й от еврозоната, допълва агенцията. Въпреки това обаче съдбата на страната по всяка вероятност ще остане непроменена докато в неделя не се проведе референдумът, насрочен от властите, на който трябва да бъде решено дали страната да приеме условията на кредиторите си за отпускане на нови средства.

„Новинар"

Ако си направите селфи пред Айфеловата кула в Париж или Саграда фамилия в Барселона, може да ви вкарат в затвора.

Европейският съюз шокира с авангардното предложение да се забранят снимките пред туристически забележителности, пише британското издание "Дейли мейл".

Според предложението всеки, който иска да се фотографира пред Манекен Пис в Брюксел, фонтана „Треви" в Рим или друга европейска забележителност, ще трябва първо да поиска специално разрешение от местните власти или организацията, която стопанисва обекта.

Под ударите на закона не попадат самите снимки, а тяхната публикация в социалните мрежи, защото пускането на фотографиите може да бъде тълкувано като нарушение на авторските права, обясниха евроекспертите.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати