25 Април 2024 г. Четвъртък

Против танковете сме, за България Русия не е заплаха, обявиха от БСП

2015-06-28 14:33:17

Категорично против разполагането на тежка бойна техника в България, се обявиха от "БСП Лява България".

"За България Русия не е заплаха", са записали социалистите в подготвена декларация по актуалния въпрос за двата американски танка на наша територия.

Очаква се левицата да се обедини около въпросната декларация на днешното си заседание на Националния съвет на партията.

Лидерът на столетницата Михаил Миков изтъкна пред другарите си, че БСП не приема поведението на правителството по темата с американските танкове, защото то обърква хората.

Социалистите се чудят и защо все още няма позиция на премиера Бойко Борисов.

"Държавният глава трябва да каже какви ангажименти е поемал в Уелс, защото тогава имаше служебно правителство без никакъв парламентарен контрол", настоя още по въпроса Миков.

БСП запазва позициите си, а ГЕРБ показва ясно явление на загуба на своите позиции.Социалистите решиха да посветят неделния си ден на събрание на Националния съвет на столетницата, а задачата им е да коментират актуалната политическа обстановка у нас и да подготвят платформата си за явяване на предстоящите местни избори.

Този извод избра като заключение на словото си Миков по време на днешния "червен" пленум. Социалист номер 1 обясни твърдението си с данни от различни социологически изследвания.

"Причината не е само това, че не сме в управлението, но и фактът, че водим последователна лява политика", се похвали Миков. Въпреки това с поглед към предстоящите местни избори той призова за сериозна мобилизация по места. "Червеният" лидер поиска от структурите на столетницата по места да се захванат за работа, да разберат какви са проблемите, ако трябва дори и да провеждат местни референдуми.

Отново към местния вот Миков прогнозира затруднения в изборния процес, заради искания от президента Росен Плевнелиев референдум, което доведе и проблеми при отчитане на резултатите. Председателят на социалистите посочи и минусите на предложението за мажоритарен елемент при избора на народните представители.

"Никой не казва каква ще е географията на страната. Не е ясно и какъв процент ще са мажоритарно избраните депутати", обясни Миков.

И този път в ролята си на опозиция социалистите критикуваха правителството на Бойко Борисов, като изтъкнаха, че води крайно дясна политика, хаотична и се забелязва нестабилност в коалицията.

"Правителството все по-често се крепи от гласовете на партии, които не участват официално в управлението", изтъкна Миков и посочи - "постоянни пазарлъци вътре в управляващото мнозинство при приемането на закони".

Левицата съзира и крайно дясна политика в здравеопазването, която не е справедливо спрямо всички български граждани.

"Енергетиката доказва непроменената същност на днешното управление. Сега се говори за дефицит в сектора, но никой не казва, че той може да се свие чрез АЕЦ "Белене", засегна и другата актуална тема Миков.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати