20 Април 2024 г. Събота

Внимание! Фалшиво Victory White

2010-09-14 17:06:17

„Булгартабак” предупреди, че на много места в България се продава фалшиво Victory White.

Цигарените кутии са без бандерол и с надпис „For duty free sale only”. Подправеният продукт наподобява Victory White, произвеждано от компанията, но за външни пазари.

Цигарите съществено се различават от оригинала както по качеството на опаковката, така и по вкусовите параметри на цигарите, отбелязват от дружеството.

Извършен е анализ на фалшивите цигари в специализираната лаборатория на „Благоевград-БТ”. Заключението на специалистите е, че фалшификатът има физико-химични показатели, различни от тези на оригинала.

Той е с много груб вкус, силно целулозно парене и остатъчна горчивина, каквито вкусови усещания няма при истинската марка.

Филтърът на фалшивия продукт няма необходимата твърдост и е по-къс от този на произвежданите от „Булгартабак” цигари.

Коркофанът е неперфориран за разлика от оригиналния продукт, който е с лазерна перфорация на два реда и с по-тъмен цвят на корка.

Изводите от лабораторните изследвания показват, че стойностите на катрани, никотин и въглероден оксид на фалшификата са различни от упоменатите на кутията.

Консумацията на подобен продукт е опасна за здравето, тъй като качеството му е занижено и никой не носи отговорност за влаганите в цигарите съставки.

Фалшивият продукт не е преминал и през задължителен качествен контрол, през какъвто преминават всички цигари, произвеждани във фабриките на „Булгартабак”.

Опаковката е добра имитация на оригиналната кутия, но има лека разлика в цвета и начина на изписване на думата „White”, както и в логото на „Булгартабак”.

Цигарите Victory White, които се произвеждат от „Булгартабак” и са предназначени за българския пазар, имат бандерол; на кутията им не присъства надпис „For duty free sale only”; предупредителните надписи са изписани на български език; има холограмен ципер (лентичката, която разкъсва целофана на две при отваряне на кутия цигари), на който е изписано Bulgartabac, припомнят от холдинга.

Освен това всяка кутия цигари, произвеждана от фабриките на „Булгартабак”, притежава индивидуален номер, поставен със сух печат на дъното на опаковката, който показва датата на производството й.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати