26 Април 2024 г. Петък

ДБГ постави срок до 31 юли за подписване на коалиционно споразумение в РБ

2015-06-21 21:44:28

Националният съвет ДБГ дава на ръководството срок до 31 юли 2015 г. за подписване на коалиционно споразумениемежду партиите от Реформаторския блок за общо явяване на  местните избори.
Това стана ясно на брифинг в Добрич, след заседанието на НС на Движение „България на гражданите".

Настояваме за единна регистрация на РБ на местния вот, защото това ще увеличи влиянието на РБ през местната власт. Стремим се към обща листа и единна регистрация на РБ като ще гледаме да спазим баланса - и кандидатът за кмет, и екипът му, и подреждането на листата ще се обсъждат в общ пакет. Ние сме хора с достатъчно опит в постигането на консенсус и ще успеем да стигнем до единни кандидатури." - заяви Найден Зеленогорски, съпредседател на парламентарната група на РБ и  заместник-председател на ДБГ и председател на предизборния щаб на РБ.

От ДБГ до момента са издигнали кандидати за кметове и съветници в 12 областни центъра и около 100 общини в страната.

„Голяма част от тях ще станат и кандидати на РБ", каза Зеленогорски, като добави, че общо в около 160 големи и малки общини, населени места, села и райони номинациите за кметове и съветници на ДБГ са готови. 
Срокът за номинациите е до края на юли. Предстои да бъдат определени  кандидатурите за районни кметове на София, Пловдив и Варна.

Меглена Кунева представи Йордан Йорданов и изрази удовлетвореност, че е общ кандидат на партиите от РБ за кмет на Добрич.

Зеленогорски обяви и  утвърждаването на кандидатурите на Георг Спартански за кмет на Плевен от РБ, от името на ДБГ. За битката в Бургас от движението номинират   Живко, а за Велико Търново - Ангел Янчев. Павел Паунов е кандидатът на ДБГ за кмет на Видин.  За Перник ще се състезава Людмил Веселинов.

В София за номинацията на РБ  претендират Соломон Паси (издигнат от ДБГ) и Вили  Лилков (ДСБ), а за Пловдив доц. д-р Димитър Шишиков (ДБГ) и Пепа Деведжиева (ДСБ).

Във Варна са издигнати кандидатурите на Чавдар Трифонов и Стилиян Гроздев.

Твърде вероятно ще подкрепим в Монтана Златко Живков и в Кюстендил Петър Паунов, които исторически са свързани с дясното, каза още Зеленогорски.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати