19 Април 2024 г. Петък

Кунева натиска реформаторите да приемат номинацията на Соломон Паси

2015-06-13 16:45:45

Лидерът на "Движение България на гражданите" (ДБГ) и вицепремиер Меглена Кунева потвърди предложението на партията си Соломон Паси да е кандидат-кметът на Реформаторския блок в София.

По думите на Кунева, ДБГ разчита на личности със смело мислене, визионери, които не се страхуват да тръгнат напред с нова идея.

Европа и България трябва да решат голямата задача как да се управлява по-добре, в този смисъл, у нас, и за София, хора като Соломон Паси, Прошко Прошков са ярки личности и могат да дадат много по-широк хоризонт на разговора за реформите и изборите, които трябва да направим, категорична бе тя по време на откриването на Политическата академия на ДБГ в Банкя.

Меглена Кунева изразява надеждата си партньорите на ДБГ в Реформаторския блок да „мислят извън тясно партийното", тъй като София се гордее точно с излаза си към света - сектор, в който Соломон Паси определено имал какво да даде.

Тя допълни още, че в предпочитанията на структурите на ДБГ много напред излиза и Прошко Прошков (бивш кандидат-кмет на София на ДСБ на Костов) като част от листата за Общинския съвет.
Това са спокойни хора, с разумно отношение към политиката и ние държим на тях и на това, че са показали резултатност, изтъква още Кунева.

Тя недвусмислено заявява, че ДБГ е мотор на спокойната промяна и спокойната сила в РБ и управлението, като ДБГ е започнала като най-голямата партия в РБ, минала е през ангажимента на Кунева към водачеството на европейската листа и са постигнали най-високо представителство в Парламентарната група на РБ.
В този ред на мисли Кунева подчертава, че партията й отдавна настоява за единна регистрация на местния вот, за единни органи на управление на Блока.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати