Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Юни 25
Начало arrow Политика arrow Бареков с ултиматум от 72 структури на ББЦ

Бареков с ултиматум от 72 структури на ББЦ

  Print E-mail
2015-06-06 21:21:02
източник: news.bg

Представителите на 72 структури на „България без цензура" (ББЦ) поставиха едномесечен ултиматум на лидера Николай Береков. Те настояват за този период той да възприеме възгледите на хората в партията, която го е избрала за председател. Ако това не се случи, те очакват оставката на Бареков като лидер на ББЦ. Ако и това не се случи представителите на 72-те структури се заканват, че групово ще напуснат партията на Бареков и ще се присъединят към парламентарно представената ПП „Български демократичен център".

Недоволните го призовават да се възползва от дадения му последен шанс да запази ББЦ и да отговори на очакванията на тези, които са гласували за него. Те изтъкват, че представляват 38 500 членове от 72 структури на ББЦ.

Представителите на въпросните 72 структури призовават Бареков да адаптира личните си политически възгледи към нуждите на партията си. В отворено писмо до партийния си лидер те подчертават, че в последните 9 месеца ББЦ е била поставена в изолация, отказвайки да се присъедини към коалиционното управление на страната. Те са категорични, че поведението на Бареков води партията към системен саботаж на комуникацията с мандатоносителите, от което и самите представители на структурите, и техните членове губят управленска перспектива.

Подчертава се, че народните представители от ББЦ и бившите й коалиционни партньори многократно са разговаряли с Бареков, като са му излагали различни по форма и съдържание възможности за диалог с управляващите партии, но„господинът еднолично взимаше решение подобни разговори да не бъдат водени и поддържаше безпринципна опозиционна политика".

Г-н председател, в ББЦ не сте само вие! Това не е личната ви организация! Вашето лично его и инатът да сте опозиция на всяка цена вредят на бъдещето ни".

В писмото си те изтъкват, че напусналите партията му ясно са демонстрирали и са заявили, че членовете на партията не желаят да бъдат част от декора в българската политика. Недоволните представители на ББЦ споделят, че са провели срещи със съпредседателите на Български демократичен център, които са изразили пълна готовност за съдействие и единомислие с техните планове.

В писмото се изтъква, че ББЦ е създадена от хората на площадите, които са останали извън властта. Представителите на 72-те организации смятат, че Бареков няма право да критикува опитите на правителството да направи здравна и съдебна реформа. Те са убедени, че с малката си, но ефективна парламентарна група могат да влияят на политиката в България и да изпълняват обещанията си към гласувалите за тях.

Организациите смятат, че в навечерието на местните избори за успеха на ББЦ от ключова възможност ще бъде да е в комуникация с ГЕРБ, АБВ, както и партиите от Реформаторския блок и Патриотичния фронт, с които могат да се коалират по места.

За да се случело това обаче и за да се постигнат достойни резултати, трябвало незабавно да се сложи край на последователната и група атака към управляващите. Те обвиняват Бареков, че с перманентните си медийни изяви той„плюе" по правителството и представителите на потенциалните им партньори. По този начин вместо да им осигури средство за промяна на България и кариерно развитие на членовете на партията, той ги поставял в неизгодната позиция на опозиция, която е разрушила мостовете към съгражданите си от другите партии.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Колко пари са изхарчени за интеграция на ромите и какъв е ефектът? Това попита депутатът от БСП Георги Гьоков по време на обсъждане на административния мониторингов доклад за 2017 година ...
  Новини Мнозинството отхвърли ветото на държавния глава върху Закона за противодействие на корупцията.Очаквано преди гласуването в залата се разразиха спорове. Според червения депутат Крум Зарков ...
  Новини "Заповядайте, съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора", призова лидерът на опозицията Корнелия Нинова в ефира на Нова. Тя обаче иска през това време народът да знае какво става в ...
  Новини БСП излиза от пленарна зала.Днес ще поискаме среща с всички европейски посланици, обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.ГЕРБ минират националното съгласие, обяви Корнелия Нинова. ...
  Новини Мониторинговият доклад на ЕК предизвика разнопосочни коментари в парламента. От ГЕРБ се похвалиха, че са доволни от заключенията на Европейската комисия и че докладът е обективен, позитивен и ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?