Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Дек 19
Начало arrow Политика arrow Бареков с ултиматум от 72 структури на ББЦ

Бареков с ултиматум от 72 структури на ББЦ

  Print E-mail
2015-06-06 21:21:02
източник: news.bg

Представителите на 72 структури на „България без цензура" (ББЦ) поставиха едномесечен ултиматум на лидера Николай Береков. Те настояват за този период той да възприеме възгледите на хората в партията, която го е избрала за председател. Ако това не се случи, те очакват оставката на Бареков като лидер на ББЦ. Ако и това не се случи представителите на 72-те структури се заканват, че групово ще напуснат партията на Бареков и ще се присъединят към парламентарно представената ПП „Български демократичен център".

Недоволните го призовават да се възползва от дадения му последен шанс да запази ББЦ и да отговори на очакванията на тези, които са гласували за него. Те изтъкват, че представляват 38 500 членове от 72 структури на ББЦ.

Представителите на въпросните 72 структури призовават Бареков да адаптира личните си политически възгледи към нуждите на партията си. В отворено писмо до партийния си лидер те подчертават, че в последните 9 месеца ББЦ е била поставена в изолация, отказвайки да се присъедини към коалиционното управление на страната. Те са категорични, че поведението на Бареков води партията към системен саботаж на комуникацията с мандатоносителите, от което и самите представители на структурите, и техните членове губят управленска перспектива.

Подчертава се, че народните представители от ББЦ и бившите й коалиционни партньори многократно са разговаряли с Бареков, като са му излагали различни по форма и съдържание възможности за диалог с управляващите партии, но„господинът еднолично взимаше решение подобни разговори да не бъдат водени и поддържаше безпринципна опозиционна политика".

Г-н председател, в ББЦ не сте само вие! Това не е личната ви организация! Вашето лично его и инатът да сте опозиция на всяка цена вредят на бъдещето ни".

В писмото си те изтъкват, че напусналите партията му ясно са демонстрирали и са заявили, че членовете на партията не желаят да бъдат част от декора в българската политика. Недоволните представители на ББЦ споделят, че са провели срещи със съпредседателите на Български демократичен център, които са изразили пълна готовност за съдействие и единомислие с техните планове.

В писмото се изтъква, че ББЦ е създадена от хората на площадите, които са останали извън властта. Представителите на 72-те организации смятат, че Бареков няма право да критикува опитите на правителството да направи здравна и съдебна реформа. Те са убедени, че с малката си, но ефективна парламентарна група могат да влияят на политиката в България и да изпълняват обещанията си към гласувалите за тях.

Организациите смятат, че в навечерието на местните избори за успеха на ББЦ от ключова възможност ще бъде да е в комуникация с ГЕРБ, АБВ, както и партиите от Реформаторския блок и Патриотичния фронт, с които могат да се коалират по места.

За да се случело това обаче и за да се постигнат достойни резултати, трябвало незабавно да се сложи край на последователната и група атака към управляващите. Те обвиняват Бареков, че с перманентните си медийни изяви той„плюе" по правителството и представителите на потенциалните им партньори. По този начин вместо да им осигури средство за промяна на България и кариерно развитие на членовете на партията, той ги поставял в неизгодната позиция на опозиция, която е разрушила мостовете към съгражданите си от другите партии.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини БСП иска проверка на пътищата в страната, които са строени или ремонтирани в рамките на последните 5 години, а не на тези, които са изградени преди 40 години.Това заяви пред bTV социалистът Георги ...
  Новини Нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ...
  Новини "Спазваме всички европейски правила при реализацията на концепцията за газоразпределителен център "Балкан". Всички условия досега са необвързващи, сега обаче се отива ...
  Новини Господинът с жълтите гащи говори глупости. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира нападките на лидера на "Воля" Веселин Марешки по свои адрес в ефира на ...
  Новини Бой при патриотите. Това се приказва в кулоарите на Народното събрание.Валентин Касабов от НФСБ ударил лидера на Атака Волен Сидеров според слуховете.Репортер на "Алфа ТВ"Защо ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?