24 Април 2024 г. Сряда

Двама нападнали Георги, единият го намушкал

2015-06-04 08:04:04
Убиецът на 16-годишния Георги може да е бил сниман от камери на кръстовището на бул. “Драган Цанков” и бул. “Евлоги Георгиев” , пише “24 часа”.

Големият пътникопоток на оживеното място обаче затруднява идентифицирането на заподозрени по кадрите. Според неофициална информация обаче на камерите не се вижда Георги, но по-детайлното преглеждане на записите тепърва предстои.

Двама са били нападателите на 16-годишния ученик, който беше убит в Борисовата градина, според работната версия на криминалистите. Единият от тях го е пробол в гърдите с нож.
Нападателите все още не са установени, въпреки че разследващите са разпитали стотици, за да установят какво се е случило на 2 юни малко преди да завият сирените в памет на Христо Ботев. Полицаите са изгледали часове записи от 7 видеокамери в района, като са изискали от общината дисковете от още 5 камери.

Окончателно отпада версията, че Георги е имал спор за момиче с ученик от Строителния техникум. Приятелката на убития деветокласник от Търговско-банковата гимназия и момчето от техникума също са били разпитани и са пуснати.

Гаджето на Георги, Лора, е подала сигнал на тел. 112, че приятелят ѝОстава хипотезата за конфликт с футболни привърженици, но тепърва ще се изясняват причините”.

Според криминалисти Георги все пак се е познавал с нападателите си, макар и бегло.

Били са привърженици на различни футболни отбори. Съученици на момчето са разказали за съмнителни младежи с маски в района, а двама от тях били близнаци.

В деня след престъплението продължиха следствените действия около мястото, където беше открит трупът на момчето.

Близки приятели и съученици на Георги Игнатов също участваха в тях, но бяха пуснати час по-късно. След това младежите се събраха в парка, за да почетат паметта на приятеля си. Те вече са били разпитвани по случая и са предупредени да не разпространяват информация.

Полицаи продължиха да търсят следи от убиеца по алеята до бившия стадион “Юнак”, откъдето се предполага, че се е оттеглил след престъплението.

Още 20 камери ще бъдат поставени в Борисовата градина в София. Разширението на системата за видеонаблюдение в парка беше предвидено от общинската дирекция по сигурността преди жестокото убийство на 16-годишния Георги Игнатов, а на последното си заседание - миналата седмица, Столичният общински съвет гласува средства за поставяне на камери на обществени места.

“В момента в Борисовата градина има над 30 камери. Ще разширим системата за видеонаблюдение, за да обхванем районите около Братската могила, тенискортовете, “Маймунарника” и към бул. “Драган Цанков”. Точната бройка на камерите, които ще бъдат поставени, ще е ясна, след като се направи обследване”, обясни шефът на общинската дирекция по сигурността Красимир Димитров.

Очаква се новите камери да заработят наесен.

След убийството на студентката Яна Кръстева в парка през 2011 г. общината подмени осветлението в градината и изгради ново на местата, на които не е имало. Поставени бяха 396 стълба и осветителни тела. Тогава бяха монтирани и над 30-те камери. За сигурността в парка следят и два патрула на Общинска полиция.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати