18 Април 2024 г. Четвъртък

Въоръжени с автомати със стрелба обраха банков клон в Айтос

2015-05-19 16:39:30

Въоръжен грабеж е извършен в банков клон в Айтос. Това потвърдиха за News.bg от пресцентъра на МВР. Сигналът в полицията е постъпил малко след 12.20 часа.

Районът е отцепен. По разкази на местни един маскиран е нахлул в салона на банковия клон, но съучастниците му са го чакали отвън.

От полицията обясниха, че засега не е ясно колко пари са откраднати.

Впоследствие от Областната дирекция на МВР-Бургас съобщиха, че се изземват записи от видеокамерите и се разпитват очевидци. Прави се ревизия на банковия клон, за да се установи каква е отмъкнатата сума.

Уточнява се, че двама мъже са извършили грабежа, като са възпроизвели изстрел. Те са били облечени с черни кожени дрехи и с каски на главите. Избягали са с мотор.

Пострадали хора няма.

Обраният клон е на „УниКредит Булбанк". Това става ясно от съобщението им, изпратено до медиите. В него се посочва, че няма физически пострадали клиенти или служители при грабежа във филиал в Айтос.

Екип на банката съдейства за разкриване на престъплението.

От финансовата институция успокояват клиентите, че няма да понесат финансова загуба и уточняват, че откраднатата сума е незначителна.

Уточнява се още, че сигурността на клиентите и служителите е основен приоритет на банката.

По информация на БНР малко преди 12.00 часа въоръжени мъже с качулки нахлули в банката. Салонът е бил пълен с клиенти.

Банковият клон се намира в центъра на града и един от най-посещаваните.

По първоначална информация обирджиите били трима. Те били въоръжени с автомати, пише "24 часа".

На мястото са пристигнали кметът на града и шефът на местната полиция.

Бандитите са взели всичките пари не само от касите, разбили са трезора, съобщава Флагман.Бг, позовавайки се на свой източник. Предполага се, че те са имали вътрешна информация. Двамата обирджии пълнили парите в чували и по джобовете си. Едри левови копюри били разпилени и в касовия салон.

Разследващите работят и по версия инсценировка. Проверява се дали обирът не е направен от вътрешен човек, за да се прикрият липси на пари в банковия трезор. Аргументите в тази посока били много - обир по обяд, занижена охрана, забавяне на подаване на сигнала.

Въпреки това основната версия все още остава обир, който е организиран от дълго време, без знанието на никой от банковия клон.

Припомняме, това не е първият обир на банка в Айтос. През май 2007 г. е обрана Търговска банка "Алианц България" в града. Отмъкнати са 20 000 лв., 10 000 евро и 7 000 долара. Кражбата е станала по времето, когато банката е била затворена.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати