29 Март 2024 г. Петък

Възможно е ДПС да подкрепи Паси за кмет на София, обяви Местан

2015-05-19 08:21:15
Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че е възможно партията му да подкрепи кандидатурата на Соломон Паси, издигната от лидера на "България на гражданите" Меглена Кунева за кмет на София.
 
"Няма нищо по-естествено от това ДПС като либерална партия да подкрепи яркия либерал Соломон Паси за кмет", каза Местан на пресконференция в Момчилград.
 
Той обаче се застрахова, че няма за цел да се бърка във вътрешно-партийни предизборни ходове на партиите у нас.
 
Местан допълни, че ДПС ще излезе с позиция за номинацията на Паси едва, когато тя стане факт.
 
Той каза още, че ще се яви на утрешното заседание в Районния съд в Момчилград по делото, с което обжалва наложената му с решение на ЦИК парична санкция, за предизборна агитация на различен от официалния български език. 
 
Местан допълни, че се чувства длъжен да отнесе делото в Страсбург и да го спечели заради огромната маса избиратели на ДПС. 
 
"Това са 600 000 избиратели. Всеки един от тях ще бъде част от делото в Страсбург", каза още лидерът на Движението, цитиран от БТА.
 
"Движението за права и свободи подкрепя безусловно тезата, изказана от Реформаторския блок, да се разкрие цялата истина за КТБ - както за вложителите, така и за "кухите фирми",  каза още той. 
 
Лютви Местан припомни, че още преди осем месеца, по време на предизборната кампания за 43-о НС, ДПС е излязло със същата позиция и допълни, че "съзнателно предоставят авторските права за тази политическа теза на реформаторите". 
 
Според него, с излизането на истината реформаторите ще загубят основен източник за изграждане на партийна идентичност. Той допълни, че не знае какво ще излезе от сейфовете и кого ще засегнат истините за Корпоративна търговска банка, но когото и да засегнат, трябва да понесе отговорност и да се срещне със справедливия български съд. 
 
Той обясни, че от партията му първи са поискали да бъде наета авторитетна външна фирма за разследване.
 
"Дори бих искал днешното управление да се заеме с избора на тази фирма", заключи Местан.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати