28 Март 2024 г. Четвъртък

Местан обяви Радан Кънев за „карикатурно жалък”

2015-05-17 22:52:02

"Ужасно скучно, ужасно клиширано" - така лидерът на ДПС Лютви Местан отговори на журналистически въпрос в село Пристое, Каолиновско, за заканата на Радан Кънев да премахне ДПС от местната власт. Съобщението е публикувано на сайта на партията.

"Проблемът на Радан Кънев не е ДПС, а че губи идентичност, защото ПФ все повече поглъща Реформаторите и идейно, и като публичен образ. Изграждането на идентичност с елементарно, клиширано, анти-ДПС говорене върши работа за месец, два, три, но на седмия месец от управлението да свириш на елементарна струна: "Ние се борим с универсалното зло ДПС" означава прикриване на управленското безсилие", каза Местан.

Той предизвика реформатора да отиде в Пристое и да събере една десета от хората, посетили днешния митинг. "Ако някога се доближи поне 80% от доверието, което получава Движението за Права и Свободи, тогава бих му признал правото да дефинира толкова нескромни цели.

Но след като и на последните избори включително една дузина партии се събраха за да прескочат заветната 4% бариера, да си поставят за цел изваждането на ДПС от управлението го правят да изглежда карикатурно жалък", каза Местан.

Либералният политик заяви, че: "Дясното, представено от сегмента РБ,  вече не е дясно и губи идентичност, политическата си физиономия и  успешно върви към национал-популизма". Лютви Местан прогнозира, че в прегръдка между ПФ И РБ, дясното ще се задуши, защото Валери Симеонов вече ги е погълнал идейно.

Според наследника на Ахмед Доган предстоящите местни избори ще бъдат реална оценка за това: "Кой е реформатор , кой е деформатор, и кои са системните партии в България, на които българското общество може да разчита".

Местан обяви, че критиката от Радан Кънев е в полза на ДПС. "Колкото повече плюе по ДПС, толкова повече се качва резултата на ДПС, защото нашият избирател има уникален усет към за реалното и фалшивото, за реформаторското и за деформаторското начало", каза Местан.

"Един по един митовете за ДПС отминават. Той даде пример с мита за КТБ като банка на ДПС. Според него този мит вече е мъртъв, защото от сейфовете на банката излизат все повече реформаторски имена.

Местан използва и метафора от последните дни. "Лихварите" не могат да бъдат морални съдници на ДПС, нито пък едни реални деформатори на демократичната система, заради прегръдката им с фашистите, могат да заблуждават българското общество със сладки приказки за реформи, зад които има едно голямо нищо", каза лидерът на ДПС.

Местан отправи послание и към ГЕРБ. "Колкото по-рано основният субект на властта разбере какъв воденичен камък носи на шията си, а те вече са два - не само ПФ, но и РБ, толкова по-добре за управлението на България. Да му мисли основният субект на властта", заяви лидерът на ДПС.

Междувременно стана ясно, че областният председател на ДПС в Ловеч - Юнал Мъстънов е подал оставка, която е приета от Централния съвет на Движението за права и свободи. Той е посочил, че напуска по лични причини. Мъстънов е начело на областната структура на ДПС в Ловеч в продължение на 14 години. От следващата седмица неговите функции като областен председател ще поеме народният представител от ловешкия избирателен район Джейхан Ибямов.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати