Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Фев 29
Начало arrow Политика arrow Местан обяви Радан Кънев за „карикатурно жалък”

Местан обяви Радан Кънев за „карикатурно жалък”

  Print E-mail
2015-05-17 22:52:02
източник: news.bg

"Ужасно скучно, ужасно клиширано" - така лидерът на ДПС Лютви Местан отговори на журналистически въпрос в село Пристое, Каолиновско, за заканата на Радан Кънев да премахне ДПС от местната власт. Съобщението е публикувано на сайта на партията.

"Проблемът на Радан Кънев не е ДПС, а че губи идентичност, защото ПФ все повече поглъща Реформаторите и идейно, и като публичен образ. Изграждането на идентичност с елементарно, клиширано, анти-ДПС говорене върши работа за месец, два, три, но на седмия месец от управлението да свириш на елементарна струна: "Ние се борим с универсалното зло ДПС" означава прикриване на управленското безсилие", каза Местан.

Той предизвика реформатора да отиде в Пристое и да събере една десета от хората, посетили днешния митинг. "Ако някога се доближи поне 80% от доверието, което получава Движението за Права и Свободи, тогава бих му признал правото да дефинира толкова нескромни цели.

Но след като и на последните избори включително една дузина партии се събраха за да прескочат заветната 4% бариера, да си поставят за цел изваждането на ДПС от управлението го правят да изглежда карикатурно жалък", каза Местан.

Либералният политик заяви, че: "Дясното, представено от сегмента РБ,  вече не е дясно и губи идентичност, политическата си физиономия и  успешно върви към национал-популизма". Лютви Местан прогнозира, че в прегръдка между ПФ И РБ, дясното ще се задуши, защото Валери Симеонов вече ги е погълнал идейно.

Според наследника на Ахмед Доган предстоящите местни избори ще бъдат реална оценка за това: "Кой е реформатор , кой е деформатор, и кои са системните партии в България, на които българското общество може да разчита".

Местан обяви, че критиката от Радан Кънев е в полза на ДПС. "Колкото повече плюе по ДПС, толкова повече се качва резултата на ДПС, защото нашият избирател има уникален усет към за реалното и фалшивото, за реформаторското и за деформаторското начало", каза Местан.

"Един по един митовете за ДПС отминават. Той даде пример с мита за КТБ като банка на ДПС. Според него този мит вече е мъртъв, защото от сейфовете на банката излизат все повече реформаторски имена.

Местан използва и метафора от последните дни. "Лихварите" не могат да бъдат морални съдници на ДПС, нито пък едни реални деформатори на демократичната система, заради прегръдката им с фашистите, могат да заблуждават българското общество със сладки приказки за реформи, зад които има едно голямо нищо", каза лидерът на ДПС.

Местан отправи послание и към ГЕРБ. "Колкото по-рано основният субект на властта разбере какъв воденичен камък носи на шията си, а те вече са два - не само ПФ, но и РБ, толкова по-добре за управлението на България. Да му мисли основният субект на властта", заяви лидерът на ДПС.

Междувременно стана ясно, че областният председател на ДПС в Ловеч - Юнал Мъстънов е подал оставка, която е приета от Централния съвет на Движението за права и свободи. Той е посочил, че напуска по лични причини. Мъстънов е начело на областната структура на ДПС в Ловеч в продължение на 14 години. От следващата седмица неговите функции като областен председател ще поеме народният представител от ловешкия избирателен район Джейхан Ибямов.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?