25 Април 2024 г. Четвъртък

Юве - Барса на финал на Шампионската лига

2015-05-14 08:52:32

Ювентус се добра до мечтано равенство на "Сантяго Бернабеу" срещу Реал (Мадрид) и осигури участието си на финала в тазгодишното издание на Шампионската лига!

В една от най-интересните битки в най-популярната клубна надпревара в света "кралете" не успяха да се справят с гостите си от Торино и след 1:1 бяха елиминирани от състезанието.

В първия двубой в Торино италианският гранд взе предимство от едно попадение, надделявайки с 2:1, което се оказа от определящо значение днес.

Първото полувреме предложи доста емоции на зрителите по трибуните и тези пред екраните, като атаките пред двете врати се редуваха една след друга, а главните действащи лица на терена сякаш нямаха умора.

Изпадналият в немилост в Мадрид напоследък - Гарет Бейл демонстрира желание да оправдае своите критици, според които огромната сума, дадена за привличането му в Реал е сред най-големите грешки на "кралете" в последните няколко десетилетия.

За нещастие на уелсеца обаче всеки негов опит за създаване на известно напрежение пред съперниковата врата завършваше с изстрел встрани от целта или просто с отнемане на топката от краката му.

Все пак в средата на първата част той получи кълбото и реши да изпробва рефлексите на Буфон от доста далечна дистанция, но Джиджи доказа, че за класата възраст няма и изби мощния изстрел.

Ветеранът в италианските редици трябваше да се намесва още в два отделни, обикновено окачествявани като "100%-ви" случая, като първо отрази шут на Роналдо от свободен удар, а след това се намеси по решителен начин и при изненадваща акция в бяло, завършена от Бензема.

Това, с което Юве застрашаваше испанската врата, се състоеше основно в статичните положения пред Касияс, който обаче също показа на какво е способен и спаси отбора си от ранен пасив в резултата, който можеше да бъде определящ за крайния победител в сблъсъка.

Най-сериозната опасност за Сан Икер и компания дойде малко преди 20-ата минута, когато Видал стреля от границата на наказателното поле, но бившият европейски и световен шампион предотврати опасността пред голлинията си.

Единственият гол за първите 45 минути дойде след точно изпълнена от Кристиано Роналдо дузпа в 23-ата минута. Фаулът бе отсъден за нарушение на Киелини срещу Хамес в наказателното поле. Иначе опитният бранител не се намеси много убедително и препъна Родригес в пеналта, а главният съдия не се подвоуми и посочи бялата точка.

Зад топката застана Кристиано Роналдо, който стреля малко рисковано - в средата на вратата, но успя да изненада Буфон и даде преднина на Реал (Мадрид) преди почивката.

През второто полувреме Юве взе нещата в свои ръце и както много специалисти предричаха първо стигна до изравнителен гол, след това се затвори в половината си, а в крайна сметка се поздрави и с безценното равенство, осигурило му място в последния двубой от надпреварата.

Ювентус бе изпратен на финала в Берлин от юношата на Реал - Алваро Мората, вкарал в 57-ата минута гола за оказалото се и крайно 1:1. Мората бе точен за "черно-белите" и в предишния двубой, игран в Италия.

Въпреки опитите на "галактикос" до края на мача да се доберат до успеха, нова промяна в резултата не бе регистрирана и испанският колос остава без голямо отличие през сезона, след като почти на 100% загуби и битката в Ла Лига.

Краен резултат Реал (Мадрид) - Ювентус 1:1. Старата госпожа е на финал срещу Барселона!

източник: topsport.ibox.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати