27 Април 2024 г. Събота

Севиля си осигури финала във Варшава

2015-05-08 08:24:58

Само чудо може да попречи на Севиля да защитава титлата си в Лига Европа. В първи полуфинал на „Рамон Санчес Писхуан", андалусийците разбиха с 3:0 Фиорентина и по този начин вече са с единия крак във Варшава.

Севилци бяха определено по-добрият отбор и напълно заслужиха победата си тази вечер. Големият герой за испанците бе десният бек Видал, който наниза много важните първи две попадения в началото на първото и второто полувреме.

Двубоят започна повече от добре за настоятелните домакини, които поведоха в 17-ата минута. След отличен пробив отляво на Витоло отляво, топката стига до Карлос Бака.

Колумбиецът веднага видя нахлуващия вдясно от себе си Видал и продължи към него, а последният с прецизен удар от границата на наказателното поле откри резултата.

Още в ответната си атаката Фиорентина можеше да изравни. Хоакин проби по крилото и от аута намери Фернандес, който от около 5 метра не успя да уцели вратата от упор.

Фиорентина показа, че няма да се откаже и в 25-ата мин гостите пак бяха близо до гол.

Салах получи страхотно ниско центриране, което отклони веднага към вратата, но там стражът на Севиля Рико успя по чудодеен начин да парира удара.

След тези два грандиозни шанса за Виола, играта се поуспокои и първата част завърши при този резултат.

Малко след почивката обаче испанците нанесоха втория си удар. Видал пак бе забравен отдясно, Витоло го видя и му подаде при бърза атака.

Бранителят стреля не особено силно, но вратарят Нето сбърка фатално, като побърза да се хвърли встрани, а топката мина покрай него  за 2:0.

Голът сякаш пречупи гостите и те загубиха настроение за игра. Това бе използвано от Севиля, като домакините вкараха и трети гол четвърт час преди края.

Тремулинас бе изведен по крилото и върна на Видал, той обърна към резервата Гамейро, който отклони топката в мрежата.

Така в крайна сметка севилци се сдобиха със страхотен аванс, при който не би трябвало да имат проблеми с класирането си за финала.

СЕВИЛЯ - ФИОРЕНТИНА 3:0

1:0 Видал (17')

2:0 Видал (52')

3:0 Гамейро (75')

СЕВИЛЯ: Рико, Тремулинас, Карисо, Видал, Колоджейчак, Криховяк, Мбиа, Витоло, Банега, Рейес, Бака;

ФИОРЕНТИНА: Нето, Томович, Савич, Родригес, Алонсо, Бадел, Фернандес, Валеро, Хоакин, Гомес, Салах

 

източник: topsport.ibox.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати