19 Април 2024 г. Петък

Прикрива ли се истината за смъртта на моторист?

2015-05-05 10:38:54
26-годишният Георги Антов загива при тежка катастрофа с мотор в Пловдив преди седмица. От тогава до днес свидетелите на пътния инцидент не са разпитани от полицията, твърдят самите те пред Нова телевизия. А близките на загиналото момче правят собствено разследване за смъртта му.

Заключението на униформените е, че мотористът е загинал заради несъобразена скорост. Близките на жертвата обаче намират улики, които според тях доказват, че моторът е паднал, след като е бил засечен от автобус на градския транспорт.

26-годишният Георги решава да вземе мотора на приятеля си Стефан, за да направи кръгче на булевард "Кукленско шосе" в Пловдив. Обиколката обаче е фатална.

"Обърнах се към платното и тогава видях мотора, че е във въздуха. Първи стигнах до него. Плюеше кръв, беше с каска, чувах че се дави, много тежко дишаше", разказва Стефан Иванов, очевидец на инцидента.

Георги издъхва в линейката в ръцете на най-добрия си приятел. Версията на полицията е, че катастрофата е предизвикана от несъобразена скорост и загуба на контрол над превозното средство. Това твърди пред бащата на загиналото момче и дознателят по случая.

"Разследването до този момент не е започнало поради нехайството на човека, който го води. Още в деня на събитието той ми каза да не търся под вола теле, защото във всички такива случаи са виновни мотористите и никой друг, а хората си мислят, че те са невинни и за него случаят беше приключен", каза Румен Антов – баща на загиналия Георги.

Близките на момчето обаче не вярват на казаното и сами тръгват да сглобяват парчетата от пъзела - преглеждат записите от охранителните камери, откриват спирачен път и намират парчета от мотора - 50 метра преди мястото на инцидента. Това потвърждава версията, че Георги е бил ударен от превозно средство, преди да падне на пътното платно.

Близките откриват и шофьора на автобуса, който три пъти разказва различни версии за нощта на инцидента. Той самият не е направил и последния курс за деня. Има и заличени следи от удар по чисто новия автобус. Приятелите на жертвата твърдят, че седмица след трагедията нито един свидетел не е разпитан по случая. Разпитите започват, когато уведомяват за бездействието Окръжната прокуратура в Пловдив.

"По този случай е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, по което се извършва активно разследване. След получаване на сигнал от близките на пострадалия, в които се изнасят твърдения за факти около катастрофата, наблюдаващият прокурор е разпоредил незабавно предприемане на разследване по тези факти, което вече е в ход", обясни Галина Андреева, говорител на Окръжната прокуратура-Пловдив.

"Шокирани сме още и ако има виновен за случилото се, искаме органите на реда да си свършат работата както трябва, защото това не трябва да бъде практика, и виновни не трябва да остават безнаказани", казва Боряна Димитрова, приятелка на жертвата.

"Ние му дължим да се изяснят нещата по този случай, а не така да се приключи и това да остане в миналото", казва Милен Борисов, приятел на загиналия моторист.

Близките на Георги палят свещи и поставят цветя на лобното място на момчето и се надяват истината за смъртта му да излезе на бял свят.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати