28 Март 2024 г. Четвъртък

Катрин роди момиче, което е четвъртият претендент за британския трон

2015-05-03 09:38:50

Херцогинята на Кеймбридж Катрин, съпруга на принц Уилям,роди момиче, съобщиха световните информационни агенции. Катрин Мидълтън постъпи в болницата Сейнт Мери в западен Лондон около 9 часа българско време днес сутринта и е родила два часа по-късно. Теглото на бебето е почти 3,8 килограма.

Момиченцето ще бъде четвърто по ред за трона след брат си Джордж, баща си Уилям и дядо си принц Чарлз. Това е второ дете на Уилям и Катрин след родилия се преди три години принц Джордж.

Майката и новороденото вече напуснаха болницата, придружавани от бащата принц Уилям и братчето Джордж.

Хиляди почитатели на кралското семейство се събраха край Бъкингамския дворец в очакване. Раждането на кралското бебе бе оповестено по традиция от кралски глашатай и специално съобщение, поставено пред вратите на двореца. След като бе разгласена новината, хората ликуваха, а надписът "Момиче е" изгря по фасадите на много сгради. 

Едно от първите поздравления дойде от британския премиер Дейвид Камерън, който написа в "Туитър", че се радва за тях. Американският президент Барак Обама и съпругата му Мишел също поздравиха родителите. 

Името на бебето все още не е обявено. За момента сред букмейкърите най-ниски са залозите за имената Алис, Елизабет, Шарлот и Виктория.

Двойката първоначално ще се върне в двореца Кенсингтън за няколко дни, преди да замине за Анмър Хол в Норфолк, Източна Англия.

"Херцогът работи в Източна Англия, така че херцогинята може да прекара известно време там, но дворецът Кенсингтън ще остане тяхна основна резиденция", заяви говорителка на кралското семейство.

Принцесата няма да бъде задмината по линията на наследяване от евентуални бъдещи по-малки братя. Според новите правила, които влязоха в сила през март 2014 г., принцовете няма да имат предимство за трона.

Принцесата също така ще може да се омъжи за римокатолик, без да губи правото си на наследство.

източник: news.bg

Последни новини от категория Лайфстайл


Новини
Международния ден на жената всяка година се чества на 8 март като ден, който почита борбата за равни права на жените по цял свят. На този ден се честват икономическите, политическите и обществените ...
Новини
Днес почитаме св.Трифон.Свети Трифон се счита за пазач на лозята. Той е бил мъченик, светец лечител, който през 248 г. сл. Хр., при царуването на император Деций Траян бил посечен с меч.Роден ...
Новини
Брад Пит спечели Оскар за поддържаща мъжка роля. Наградата му се присъжда за ролята във филма "Имало едно време в Холивуд".Актьорът победи конкуренцията на Антъни Хопкинс, Том Х ...
Новини
Актьорът Кърк Дъглас е починал вчера на 103-годишна възраст. Новината съобщи неговият син Майкъл Дъглас пред сп. "Пийпъл", цитиран от Ройтерс. "С огромна тъга аз и моите братя ...
Новини
Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст във Военномедицинска академия в нощта срещу неделя, малко преди именния си ден.Той бе приет в болницата на 28 декември миналата година с тежка чер ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати