19 Април 2024 г. Петък

Акушерка преби с шише новородено; България осъдена за мултиплексите

2015-04-24 07:28:43

Ужас.

"Монитор":

Акушерка преби с шише новородено

Акушерка от частна болница в София е пребила почти до смърт новородено бебе. Това съобщиха вчера от здравното министерство и прокуратурата. Двете институции започнаха незабавно разследване на зверското престъпление. Акушерката Емилия Ковачева вчера беше задържана за срок от 72 часа и й бяха повдигнати обвинения за опит за убийство на бебето по особено мъчителен начин.
Според данните на прокуратурата бебето е родено здраво и доносено на 14-и април в частната болница „Софиямед". 3 дни по-късно Ковачева била дневна смяна като дежурен акушер, но останала и за нощно дежурство в отделението по неонатология, където било и бебето.

 

Ченалова.

"24 Часа":

Ченалова остава на свобода, плаща 8 бона

Съдия Румяна Ченалова трябва да плати 8000 лв. до 7 дни. Гаранцията ѝ, наложена от Софийския градски съд, бе потвърдена и от апелативния. Искането на прокуратурата Ченалова да остане в ареста бе отхвърлено.

Столичната съдийка е обвинена в длъжностно престъпление и съставяне на документ с невярно съдържание. Нарушенията били извършени по дело на фирма "Обединени енергийни търговци" срещу НЕК. Както градският, така и апелативният съд прие, че няма доказателства за извършено престъпление по служба, а само улики за документно престъпление.

Ченалова поиска съдът да отмени мярката ѝ за неотклонение или поне да намали гаранцията. Посочи, че единственото ѝ нарушение по делото е, че в протокол е продиктувала фактури да бъдат записани като платежни нареждания. След това поправила грешката, която допуснала неволно.

 

 

Мултиплекси.

"Дума":

България осъдена за мултиплексите

България е нарушила три европейски директиви и е допуснала провеждането на конкурсите за мултиплексите при дискриминационни условия, обяви вчера Съдът на европейските общности в Люксембург. Освен глобата, която може да бъде между 20 000 и 200 000 евро на ден, България ще трябва да плати и всички разноски по делото, продължило над 4 години.
ДУМА припомня, че ЕК откри наказателна процедура срещу България заради мултиплексите през 2011 г. Според съда нарушенията на България при тези конкурси са три. Първото е, че със Закона за електронните съобщения е въведено ограничение само 2 предприятия да могат да получат честоти за цифрово разпръскване и да предоставят съответната електронна съобщителна услуга, което нарушава конкуренцията.

 

Геноцид.

"Сега":

Парламентът отказва да се ангажира с позиция за арменския геноцид

Депутатите от "Атака" се възмутиха от поведението на колегите си от другите парламентарни групи, които с процедурни хватки отложиха решението за осъждане на геноцида над арменците по време на Първата световна война.
Българският парламент избегна с процедурен финт предложението на "Атака" да признае арменския геноцид в Османската империя. Проекторешението на националистите трябваше да бъде обсъдено като първа точка в дневния ред на парламента днес, когато светът отбелязва международния ден в памет на жертвите на геноцида, но в последния момент бе отложено чрез синхронизирани действия на ГЕРБ и Реформаторския блок. По предложение на Румен Христов от РБ мнозинството размести дневния ред и реши НС да започне петъчното си заседание с първото четене на промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. За да е сигурно, че няма да се стигне до темата за геноцида, Менда Стоянова от ГЕРБ поиска втора точка да е окончателното гласуване на Закона за пазарите на финансовите инструменти. Така проекта на "Атака" остана трета точка, но в петък времето за законодателна дейност е само час и половина, а от 11 часа започва парламентарният контрол.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати