29 Март 2024 г. Петък

Пресата днес

2015-04-23 07:56:47

КТБ.

"Монитор":

Съдът обяви КТБ във фалит

Софийският градски съд обяви вчера фалита на КТБ и определи за начална дата на неплатежоспособността й 6 ноември 2014 г. С решението на съда дейността на КТБ и правомощията на органите й са прекратени и те са лишени от правото да се разпореждат с имуществото, включено в масата на несъстоятелността.
Освен това се налагат обезпечителни мерки върху цялото имущество на банката. Магистратите са записали още, че следва да започне и незабавно осребряване на активите на КТБ, с цел да се изплатят задълженията към кредиторите й.

 

Митници.

"Сега":

Правителството хвърля митническа полиция срещу контрабандата

Правителството иска да въоръжи митничарите с нови правомощия, за да спрат контрабандата и укриването на акцизи и ДДС. С проект за законови промени, одобрен вчера от кабинета, на практика се създава митническа полиция. Подобно на колегите си от МВР, служителите на приходната агенция ще може да провеждат оперативно-издирвателни дейности, когато става дума за акцизни стоки без бандерол, за контрабанда, за нарушаване на митническия режим с валутни ценности и за избягване на плащане на данъци.
"С новите разпоредби се цели по-голяма бързина и ефективност при разкриването на престъпления, свързани с избягването и неплащането на акциз и ДДС в големи размери, тъй като ще има по-резултатно взаимодействие, когато контролът и разследването са в едно и също ведомство", коментираха от Министерския съвет.

 

Случаят с детето от куфара.

"Труд":

Герман Костин се издънил на полиграфа за убийството на детето в куфара и майка му

Руснакът Герман Костин се е издънил на детектора на лъжата по време на разпита си за двойното убийство на Анна Леонтиева и 5-годишния й син Никита, пише „Телеграф", като се позовава на високопоставени източници от МВР.

Резултатите от него обаче не се считат за доказателство в съда и по тази причина 51-годишния мъж все още е в разследването в качеството си на свидетел. Той има призовка и за полицията в Бургас, където също е образувано дело за екзекуцията на Анна Леонтиева.

Останки от трупа на 35-годишната жена бяха открити край Приморско, а на малкия Никита-в куфар в реката край с. Долни Пасарел. Затова и се водят две разследвания, обясниха криминалисти.

 

Нарушение.

"Дума":

Надзорът на НЗОК е разпределил 1,5 млрд. лв. незаконно


Надзорният съвет на НЗОК е разпределил 1,5 млн. лева в нарушение на Закона за здравното осигуряване, алармираха вчера депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ д-р Емил Райнов и Мая Манолова след среща на ПГ на левицата с министър Петър Москов. В последния месец масово болниците започват да отказват лечение поради недостиг на пари, тъй като тази година за пръв път са предложени твърди бюджети на лечебните заведения, припомни Райнов. Дори онкоболните вече не получават медикаменти и хаосът е пълен. По думите на Райнов вчера е станало ясно, че той произтича от решението, взето от надзора на касата на 23 март т.г. за въвеждане на лимити за болниците. "То е взето при присъствието на 7 души с 4 на 3 гласа. В Закона за здравното осигуряване изрично е записано, че решения се взимат с минимум 5 гласа.

 

Проверка. 

"24 Часа":

Имението на кмета на Пазарджик 3 дка, къщата - 420 кв. м

Окръжната прокуратура в Пазарджик започва проверка на кмета Тодор Попов, съобщи говорителят Димитрия Ганчева.
От държавното обвинение са се самосезирали след репортаж на bTV, в който бе показано имението на Попов в с. Паталеница, което според изнесените данни е на стойност поне 1,5 млн. лв. В същото време кметът получава заплата от 2000 лв. и не е декларирал собствени допълнителни доходи.
Проверка започват и от НАП по разпореждане на финансовия министър Владислав Горанов.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати