Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Ноем 12
Начало arrow България arrow Пресата днес

Пресата днес

  Print E-mail
2015-04-23 07:56:47
източник: news.bg

КТБ.

"Монитор":

Съдът обяви КТБ във фалит

Софийският градски съд обяви вчера фалита на КТБ и определи за начална дата на неплатежоспособността й 6 ноември 2014 г. С решението на съда дейността на КТБ и правомощията на органите й са прекратени и те са лишени от правото да се разпореждат с имуществото, включено в масата на несъстоятелността.
Освен това се налагат обезпечителни мерки върху цялото имущество на банката. Магистратите са записали още, че следва да започне и незабавно осребряване на активите на КТБ, с цел да се изплатят задълженията към кредиторите й.

 

Митници.

"Сега":

Правителството хвърля митническа полиция срещу контрабандата

Правителството иска да въоръжи митничарите с нови правомощия, за да спрат контрабандата и укриването на акцизи и ДДС. С проект за законови промени, одобрен вчера от кабинета, на практика се създава митническа полиция. Подобно на колегите си от МВР, служителите на приходната агенция ще може да провеждат оперативно-издирвателни дейности, когато става дума за акцизни стоки без бандерол, за контрабанда, за нарушаване на митническия режим с валутни ценности и за избягване на плащане на данъци.
"С новите разпоредби се цели по-голяма бързина и ефективност при разкриването на престъпления, свързани с избягването и неплащането на акциз и ДДС в големи размери, тъй като ще има по-резултатно взаимодействие, когато контролът и разследването са в едно и също ведомство", коментираха от Министерския съвет.

 

Случаят с детето от куфара.

"Труд":

Герман Костин се издънил на полиграфа за убийството на детето в куфара и майка му

Руснакът Герман Костин се е издънил на детектора на лъжата по време на разпита си за двойното убийство на Анна Леонтиева и 5-годишния й син Никита, пише „Телеграф", като се позовава на високопоставени източници от МВР.

Резултатите от него обаче не се считат за доказателство в съда и по тази причина 51-годишния мъж все още е в разследването в качеството си на свидетел. Той има призовка и за полицията в Бургас, където също е образувано дело за екзекуцията на Анна Леонтиева.

Останки от трупа на 35-годишната жена бяха открити край Приморско, а на малкия Никита-в куфар в реката край с. Долни Пасарел. Затова и се водят две разследвания, обясниха криминалисти.

 

Нарушение.

"Дума":

Надзорът на НЗОК е разпределил 1,5 млрд. лв. незаконно


Надзорният съвет на НЗОК е разпределил 1,5 млн. лева в нарушение на Закона за здравното осигуряване, алармираха вчера депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ д-р Емил Райнов и Мая Манолова след среща на ПГ на левицата с министър Петър Москов. В последния месец масово болниците започват да отказват лечение поради недостиг на пари, тъй като тази година за пръв път са предложени твърди бюджети на лечебните заведения, припомни Райнов. Дори онкоболните вече не получават медикаменти и хаосът е пълен. По думите на Райнов вчера е станало ясно, че той произтича от решението, взето от надзора на касата на 23 март т.г. за въвеждане на лимити за болниците. "То е взето при присъствието на 7 души с 4 на 3 гласа. В Закона за здравното осигуряване изрично е записано, че решения се взимат с минимум 5 гласа.

 

Проверка. 

"24 Часа":

Имението на кмета на Пазарджик 3 дка, къщата - 420 кв. м

Окръжната прокуратура в Пазарджик започва проверка на кмета Тодор Попов, съобщи говорителят Димитрия Ганчева.
От държавното обвинение са се самосезирали след репортаж на bTV, в който бе показано имението на Попов в с. Паталеница, което според изнесените данни е на стойност поне 1,5 млн. лв. В същото време кметът получава заплата от 2000 лв. и не е декларирал собствени допълнителни доходи.
Проверка започват и от НАП по разпореждане на финансовия министър Владислав Горанов.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини "Преди малко, на 83 годишна възраст във Военна болница почина професор Юлиан Вучков", написа във "Фейсбук" Мартин Карбовски."Бог да те прости, професоре, за мен беше ...
  Новини В 10 ч. и 50 мин. е есенното равноденствие и започва астрономическата есен. Преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от запад облачността ще се увеличава и ...
  Новини Снимка: Димитър Кьосемарлиев - Ипрезидентът Румен Радев използва социалните мрежи, за да честити годишнината от обявяването на независимост на България. - - "И преди столетие, и днес независима ...
  Новини 22% от българите биха гласували за ГЕРБ, ако парламентарните избори бяха днес. Това показва проучване на социологическа агенция "Барометър".БСП остава втора политическа сила, като ...
  Новини  Когато Италия се пречупва под напора на фашистите през Втората световна война, изниква един огромен въпрос. Кое е това нещо в Италия, което трябва да се унищожи, за да се сломи духа на хората, ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?