25 Април 2024 г. Четвъртък

11 тапи до морето; Марулите 3 лв; НАП разваля сделки

2015-04-16 08:22:15

24 часа"

Бой за марули по борсите, изчезнаха от пазара

Най-търсената салата през този сезон - марулята, достигна цена от 3 лв. за бройката. По-дребните, които тежат около 200 г и са с по 5-6 листа, вървят по 2 лв. Поскъпването спрямо миналата година е 4 пъти.

"Няма марули! На борсата в село Първенец сутринта се стигна до бой между търговци. Всеки търси марули, а те са кът", обяснява продавач на сергия в Пловдив. Той взел две чувалчета, но до обяд не бе успял да ги продаде, защото хората ги подминаваха.

„Труд"

Бизнесменът карал джипа със 100 км/ч, преди да удари малкия Петьо

Шестогодишният Петьо Гевечев загина на място във вторник вечерта, след като бе блъснат шофьор на мощен джип "Ауди Q7" в Панагюрище. Трагедията станала в 20, 16 ч на улица "Павел Хаджисимеонов", по която преминава трафикът за Стрелча.

„Стандарт"

Хотели и ресторанти са най-закъсали

Хотелите и ресторантите в България имат най-големи финансови проблеми, сочи изследване на компанията "Кофас". В момента около 50 хил. фирми в България са с отрицателен собствен капитал, посочи Милена Виденова, управител на компанията за България. Според нейната оценка в пет икономически дейности са концентрирани 72% от финансово затруднените фирми. С най-големи проблеми са секторите хотелиерство и ресторантьорство, както и сделките с недвижими имоти. Без промяна през последните две години е строителството, а подобрение отчитат преработващата промишленост, търговията и авторемонтите.

„Монитор"

11 тапи до морето

11 тапи ще се образуват по двете магистрали до морето през лятото. Придвижването до родното Черноморие ще бъде затруднено заради наложителни ремонти на аутобаните. Сериозна реконструкция предстои на три места на „Таркия", както и на четири места в отсечката Шумен-Варна от „Хемус". Освен това се предвижда рехабилитация на четири виадукта. Регионалния министър Лиляна Павлова обяви планираните ремонти след вчерашното заседание на кабинета.

 

„Този летен сезон няма да ни е лесно, ще бъде по-бавно и по-трудно пътуването, но в крайна сметка го правим за добро, искаме да направим нещо качествено и устойчиво, а не просто да направим няколко кръпки, защото те се отварят след всеки зимен сезон", заяви Павлова. Тя обясни, че все още няма анализ с колко ще се забави придвижването, но във всеки случай ремонтите значително ще увеличат времето, за което стигаме обикновено до морето.

„Сега"

НАП плаши да разваля сделки с имоти под пазарната цена

Националната агенция по приходите (НАП) погва строители и инвеститори за сделки с имоти под пазарна стойност и за укриване на ДДС, съобщиха вчера от ведомството. Акцията е и предупреждение към купувачите, които може да се окажат жертва и дори да загубят имота си, ако данъчните обявят тяхната сделка за недействителна. През последните 3 години са развалени над 100 такива покупко-продажби, съобщиха от НАП пред в. "Сега".

Агенцията започва проверки и ревизии в строителни и предприемачески дружества. Това е основната мярка да се намалят рисковете приходите и доходите в сектора на недвижимите имоти да не се отчитат и да не се декларират или да се обявяват в размер, по-нисък от реалния. Изповядването на имотни сделки на занижени цени е масова практика, за да се пести от данъци и такси. Предстоят и срещи на данъчните с професионалните сдружения и браншовите камари.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати