25 Април 2024 г. Четвъртък

Шофьорът-насилник на пътя: Всеки ден умират мотористи!

2015-04-15 10:38:39
Ангел, мотористът, който бе избутан от водач на лек автомобил в района на Кресненското дефиле, разказва пред Нова телевизия, че шокът е преминал и се чувства сравнително по-добре. В деня на случката обаче почувствал голям страх и не вярвал, че може да се случва наистина.

"Това бе първоначална реакция, защото аз не си спомням точно какво стана, после от видеото осъзнах ситуацията. По време на самия удар някак си не можех да повярвам, че кола иска да ме удари по този начин. След това мозъкът ти изключва, тялото ти действа по някакъв начин, за да се съхрани", споделя мотористът.

Ангел кара мотор от 3 години. Шофьор е от 16. В деня на сблъсъка мотористите са четирима – три момчета и едно момиче и карат заедно. Излизат на разходка в Кресненското дефиле.

"Бяхме тръгнали да хапнем на една популярна мото дестинация, да пийнем по едно кафе и да се приберем живи и здрави. На връщане си карахме обичайно и просто достигнахме поредния автомобил. Не сме имали никакъв допир преди това с този човек. Не е имало никаква провокация от наша страна, това си беше случайна кола за нас", казва Ангел.

Признава, че и той е в нарушение, тъй като тръгва да изпреварва Голфа на непрекъсната линия и знае, че ще си понесе наказанието за това. Когато обаче решава все пак да го изпревари, шофьорът първоначално не му позволява и започва да криволичи и по двете ленти. Ангел се спира, но опитва пак. Тогава водачът уж го пуска, но изравнен с него го удря странично и Ангел намалява скоростта, за да се задържи. 

След като записът спира, мотористът, който кара заедно с Ангел - Милен, с жестове с ръце се опитва да спре шофьора. Той обаче удря и него отзад, в регистрационната табела. Това успява да види Ангел, това разказва в последствие и Милен.

"След като ме удари, моят мотор не можеше да ускори, не вдигаше повече от 3000 оборота. Тръгнах да търся Милен, защото бях сигурен, че е паднал след удара, че е някъде по деретата. Стигнах до една чешма, където шофьорът на Голфа е обърнал и е минал покрай мен, но аз не съм го забелязал, имаше много коли. Там, на пътя за Сандански, засича нашата приятелка Неда, която караше последна и влиза в нейното платно, опитва се да изплаши и нея. После влиза в тунела на Кресненското дефиле, където удря и една кола", разказва Ангел.

От многото сигнали на 112 полицията се намесва и задържа водача на Голфа.

В ареста Ангел го пита защо го е направил, а шофьорът, напълно спокоен и невъзмутим му отговаря "Всеки ден умират мотористи!"
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати