25 Април 2024 г. Четвъртък

Национали по футбол продали мач за 10 000 евро

2015-04-08 09:49:53

Трима национали на България са продали мач от европейското първенство за юноши до 19 години в Унгария миналата година, гръмна вестник "Телеграф", цитиран от Gol.bg.

Изданието разкрива и колко струват пишман-патриотите - всеки един тях взел по 10 000 евро, за да се надупи на противниците, защитавайки честта на родината.

Пробитите ключови "лъвчета" се съгласили да направят всичко по силите си, за да може България да падне от Германия с 0:3.

Срещата между двата тима завършила според договорката, но симулантите не взели въпросните обещани суми, тъй като полицаи разкрили схемата. На един от участниците БФС спря правата. Става дума за Стивън Петков.

Залозите са засичани основно в букмейкърски къщи в Хонконг, Сингапур, Малайзия и Макао. Не е ясно защо не са правени обиски в домовете на футболистите при положение, че са уличени в участие в черно тото.

Срещата, на която е станала първоначалната уговорка, била направена на бензиностанция в Правец близо до хотела на националите, които по това време бяха на лагер.

На нея присъствали двама от националите - за единия е ясно, че е Стивън Петков. Двамата са се съгласили да говорят и с още играчи, ако е необходимо.

Тук идва въпросът защо не са им иззети компютрите, за да се види каква кореспонденция са водили помежду си.

Припомняме, че миналата година бе проведена мащабна акция срещу "черното тото" в България, като бяха разпитани десетки футболисти, сред които Мартин Камбуров и Александър Тунчев.

БФС спря правата на Стивън Петков. Снимка: Булфото, архив 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати