25 Април 2024 г. Четвъртък

Във Варна козунаците се предлагат и по Интернет

2015-04-08 09:04:08
За този Великден е модерно да си купиш козунак по интернет. Все повече фирми продават продукцията си чрез глобалната мрежа. 

Това разкри пред вестник "Черно море“ председателят на Съюза на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна Иво Бонев. Той добави, че фирми изготвят пакети от козунаци, които пускат за продажба в интернет. Например класически козунак се продава заедно с такъв с пълнеж на една цена, информира Бонев.

През 2014 г. имаше само 2-3 фирми от Варна, които пласираха козунаците си през интернет. Тази година са значително повече, добави шефът на варненските хлебопроизводители и сладкари. 

Варненци могат да бъдат спокойни. Над 300 000 козунака ще бъдат продадени през тази великденска кампания в града ни. В момента има свръхпредлагане, обяви Иво Бонев. Според него в момента много търговци са се заели с продажбата на козунаци. Има дори и такива, които не са хлебари, нито от сладкарския бранш, разкри Бонев.

Очаква се преди най-светлия християнски празник Варна да бъде буквално залята от козунаци. Ще има и произведени в Хасково. 2 – 3 добрички фирми също ще доставят козунаци за празника, призна Иво Бонев.

400 г качествен козунак, произведен от истински суровини, ще струва между 2,50 – 2,60 лв. Цените на козунаците с пълнеж може да ударят и 3,70 лв., съобщи шефът на варненските хлебопроизводители.

Няма промяна в стойността на козунаците в сравнение с миналата година, защото суровините останаха на същите цени като през 2014 г., обяви Бонев.

Във Варна ще се продават и козунаци, произведени от миксове. Те са по-евтини, направени със заместители. Цените им ще са около 1,40 лв. за 400 грама. Качеството им е по-ниско, правят се за 2 ч. На различни „топли точки“ ги получават замразени и пекат намясто. Аз лично препоръчвам хората да си купят от традиционните козунаци, не миксирани, каза Иво Бонев.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Варна


Новини
Възстановен е палатковият лагер пред община Варна, съобщи bTV.Първоначално от полицията се опитаха да ги спрат, след което се отдръпнаха.След като в сряда той беше преместен в пешеходн ...
Новини
"Няма доказан случай на коронавирус във Варна към момента!" Така коментира в социалните мрежи кметът на Варна Иван Портних съмненията за заразени от новия вирус в крайморския град.По думит ...
Новини
Спешно събарят незаконни къщи във варненската ромска махала "Максуда". Събарянето е по разпореждане на кмета на Варна Иван Портних. Причината е свличане на земна маса, която е паднала върх ...
Новини
След поредица отлагания, „синята зона“ във Варна най-после ще заработи. Това ще стане официално утре - 11 юли, съобщиха на пресконференция в общината, предаде репортер на Moreto.net.В &b ...
Новини
Планини от боклуци и лоша миризма притесниха жителите на морската столица насред летния сезон. Вече пети ден боклуците в най-големия район във Варна се трупат и не се извозват, съобщи Нова тел ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати