18 Април 2024 г. Четвъртък

Пътната обстановка в страната

2015-04-01 08:32:06

Републиканските пътища са проходими при зимни условия.

Температурите са в интервала от 4° до 15 С°. Времето над страната е предимно ясно.

Вятър духа в областите: Благоевград, Враца, Монтана, Перник, Плевен и Сливен.

Пътните настилки са мокри, на места сухи, заснежени, обработени и опесъчени.

Припомняме, от днес влизат в сила ограничения на скоростта по магистралите „Тракия" и „Хемус". На места скоростта пада на 90 километра в час по старите и неремонтирани участъци.

За магистрала „Тракия" ограничението важи за трасето от 63-ти до 90-ти километър и от 119-ти до 133-ти километър преди Пловдив.

На „Хемус" с 90 километра шофьорите трябва да карат от 349-ти до 369-ти километър в дясната лента, а за лявата - от 349-ти до 376-ти.

Целта е по-висока безопасност на движение по старите отсечки, за които не стигат пари за ремонт.

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ:

С цел осигуряване на по-висока безопасност се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници - от 16:00 часа до 20:00 часа и последния почивен /празничен/ ден - от 14:00 часа до 20:00 часа.

Ограниченията важат само по участъците от републиканската пътна мрежа, както следва:

- автомагистралите, с изключение на участъка Харманли-ГКПП „Капитан Андреево" от АМ „Марица";

- път I-1 с. Ребърково-Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково-Своге-София;

- път I-1 етапна връзка на ЛОТ 1 на АМ „Струма" при п.в. Дупница север-ГКПП „Кулата";

- път I-4;

- път I-5 Русе-Велико Търново;

- път I-8 Пловдив-Харманли;

- път I-9 Дуранкулак-Варна-Бургас;

- път II-18 Околовръстен път София, участък „Южна дъга" от км 26+100 до км 62+007;

- път II-19 Симитли-Гоце Делчев;

- път II-86 Пловдив-Смолян;

- път II-99 Бургас-Царево.

Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен или празничен ден.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:

АМ „Тракия": От км 63+000 до км 90+197 и от км 119+760 до км 133+112 - на територията на област Пазарджик и Пловдив е въведено ограничение на скоростта на движението - до 90 км/ч.на 01.04.2015 г. в светлата част на деня в района от  км 46+000 до км 54+000 в двете платна  ще се извършва ремонт на пътната настилка. Движението на МПС ще се пренасочва от работната лента в свободната лента за движение. Има необходимата пътна сигнализаци; на 01.04.2015 г. в светлата част на деня от км 40+000 до км 41+000-ляво платно  (посока Бургас-София) ще се отсичат единични дървета. Ще бъде заета аварийната лента. Ще има необходимата пътна сигнализация при извършване на ремонтни дейности.

АМ „Хемус"от км 349+820 до км 369+320 /дясно платно/ и от км 349+820 до км 376+119 /ляво платно/ - на територията на област Шумен и Варна е въведено ограничение на скоростта на движението - до 90 км/ч. В участъка от км 8+460 до км 42+460 е въведено ограничение на скоростта на движението до 120 км/ч.

област София: поради предстоящо извършване на авариен ремонт  на виадукт „Елешница" движението на МПС изцяло се пренасочва от активната лента  в изпреварващата в посока Варна-София от км  6+500 до км 8+000. В посока Варна-София при км 33+100 движението се пренасочва в крайната лява лента, поради извършване на авариен ремонт на връхната конструкция на виадукт. В посока София-Ботевград, в тунел „Ечемишка" движението на МПС е ограничено в едната от лентите е пренасочвано в съседната, поради ремонт на осветителната инсталация в тунела. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост

В светлата част на деня в участъка от км 25+200 до км 27+200 и в двете платна  движението на МПС ще се пренасочва от работната лента в свободната лента за движение, поради извършване на ремонтни дейности.

В светлата част на деня при 37 км в двете платна се ограничава движението в аварийната лента, поради отстраняване на дървета.

В светлата част на деня от 9 до 10 км в двете платна се ограничава движението в аварийната лента, поради извършване на почистване.

Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

АМ „Люлин": Временно е ограничено движението в участъка от км 8 до км 9 по АМ "Люлин", между първи и втори тунел, в посока София, поради опасност от свлачище. Движението  се осъществява двупосочно в платното в посока Перник. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка от автомагистралата.

АМ „Марица"без ограничения.

АМ „Черно море"без ограничения.

АМ „Струма"без ограничения.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати