24 Април 2024 г. Сряда

Марешки опрости 2.5 млн. лв на "Локо" (Пд), феновете събират пари за оцеляване

2015-03-31 09:54:10
Бившият инвеститор в "Локомотив" (Пловдив) Веселин Марешки е опростил заеми на стойност около 2.5 милиона лева, с които е финансирал клуба в периода между юни 2012 и март 2013 г. Това потвърди адвокат Диян Колев от сдружението "Бъдеще за "Локомотив", което през миналото лято се зае с издръжката след оттеглянето на Константин Динев. 

Клубът се намира в много тежко финансово състояние, като има 1.6 милиона лева задължения към НАП. По думите на Колев те са натрупани от предишните ръководства. В момента има договорка между "Локомотив" и агенцията по приходите част от средствата, които влизат в касата на клуба, да отиват към НАП.

До края на седмицата трябва спешно да бъдат намерени и 35 000 лева, с които да бъдат платени заплатите на футболистите за януари и февруари. Именно с това уверение те спряха бойкота си през уикенда и подновиха тренировки. 

В същото време община Пловдив е отказала да даде одобрената през февруари помощ от 100 000 лева срещу 10 000 билета, докато "Локомотив" не започне да погасява задълженията си към НАП. Към момента единственият спонсор е "Профилник", осигуряващ 10 000 лева месечно.

Месечната издръжка на клуба обаче е 120 000 лева, което включва заплатите на футболистите, треньорите, администрацията, персонала и детско-юношеската школа. 

Всички надежди за оцеляването на "железничарите" лежат върху раменете на феновете. Вчера те си организираха среща и успяха да събрат около 10 000 лева. Един от тях - пенсионерът Харалампи - дари 1000 лева и заяви, че след секса най-голямо удоволствие в живота му е доставил "Локомотив". 

"Видя се, че всички феновете сме обединени около това, че трябва да работим заедно, за да се спаси клубът. Той е наш, на всички фенове", заяви Диян Колев пред Plovdiv Derby. 

Ако 5000 души всеки месец дават по 10 лева, клубът е спасен, обясни той. Пожарният вариант, на който се спряха феновете, е да бъдат намерени 400 души, които да дават по 100 лева за следващите два месеца и "Локомотив" да завърши сезона.

В клуба очакват днес и плащания от "Левски" и ЦСКА за трансфери от предишни години. Колев заяви, че е 99% сигурен в получаването на лиценз за следващия сезон. "Но докато не е окончателно ясно, нищо не можем да обявим. Работи се сериозно по запълването на всички дупки."

В същото време стана ясно, че Христо Колев-Бащата вече не е старши треньор на "Локомотив". По думите на Диян Колев напускането не се дължи на финансовата криза, а на лични причини. 

"Мотивите са лични, не са свързани с финансовата криза. Не би следвало толкова да се преекспонира. Това е огромна загуба за нас, той е истински мъж, истински локомотивец, който ни е изключително нужен, но в крайна сметка решението е негово", обясни Колев. 
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати