18 Април 2024 г. Четвъртък

7 ключови въпроса за предстоящия или не брак

2015-03-26 11:09:05
Колко време е необходимо на един мъж да се реши на голямата крачка и да зададе заветния въпрос „Ще се омъжиш ли за мен?“

Разбира се, при всеки това е строго индивидуално, но когато единият партньор вече мислено върви по бялата пътека, а другият се влачи някъде далеч зад нея, значи има нужда да си поговорите за някои неща.

Има хора, които използват половинката като междинна спирка, докато не срещнат голямата си любов. Ужасно егоистично от тяхна страна!

Но как да бъдеш сигурен дали твоят партньор просто се страхува от брака или изобщо не го желае... с теб.

"Дейли мейл" предлага 7 ключови казуса, които може да ви дадат светлина по въпроса:

1. Историята на връзките от миналото

Ако партньорът ви е от хората, които ясно заявяват, че бракът е просто парче хартия и не вярва в институцията, трудно ще го убедите да се обвърже официално. Това може да се корени във връзките в семейството. Ако родителите са имали „токсичен“ брак, няма как човекът да не се отврати от него. Страхът, че родителите са се провалили, може да наложи у него усещане, че ще се стигне до болезнен развод или лоши взаимоотношения.

Затова говорете. Ако партньорът отказва дори да говори по темата, това показва явно липсата на интерес към вас и вашите чувства, което не е добър индикатор за здравословни, дългосрочни отношения.

2. Може ли да ти каже причината, поради която не иска брак?

Трябва да ви светне червената лампа ако на въпроса "Защо не искаш да се омъжиш за мен?" отговорът е "Не знам".

Това означава, че просто се избягва истината - или не иска да се ожени за теб или му липсва способност да изразява чувствата си.

3. Има ли проблем със самата церемония?

Понякога хората са лудо влюбени един в друг, но единият е ужасен да бъде в центъра на събитията. Говорене пред хора, камери и снимки – това звучи страшно за един по-срамежлив човек. В този случай помислете за нещо друго – церемония в тесен кръг или романтична сватба на някой остров само двамата. Не звучи зле, нали?

4. Има ли страх от мисълта да съберете семействата си?

Понякога семейството, с всичките му прищявки и странности, може да уплаши младите двойки. Лели, чичовци, баби – много нерви за един луд ден. Тук важи предния съвет – съберете приятели и се оженете тайно. А пък после да се сърдят!

5. Темата за парите

Всички знаем, че за сватба си трябва прилична сума пари. Ако партньорът не е финансово обезпечен, може би се притеснява да поиска пари за сватба. Това е особен момент, особено за мъжете. Ако проблемът е финансов, може да се реши с известно забавяне във времето или просто малка скромна сватба.

6. Страхът, че бракът ще съсипе добрите отношения

Всички сме чували за двойки, които се женят след връзка от десет години и се разделят няколко месеца по-късно.

Обикновено това се случва, когато връзката така или иначе е била влошена, а бракът е бил последен опит да се спаси.

Наистина някои хора са по-подходящи за съвместен живот, отколкото за брак.

Някои виждат брака като сигурност, комфорт, израз на дълбока и трайна любов. Други го виждат като задушаваща, клаустрофобична ситуация. Изборът обаче е изцяло ваш.

7. Няма да съм щастлив

Не бъркайте брака с ангажимент. Много двойки се ангажират един с друг си без брак, тъй че той не гарантира вярност и щастие.

Ако сте щастливи когато планирате почивка или обзавеждате дома, няма значение дали ще бъдете свързани по документи.

Щастието е вътре в нас, то не е облечено в бяла рокля или черен фрак. Ако се събудите сутрин и партньорът до вас ви кара да се усмихвате, значи щастието ще бъде между вас дори когато на ръцете ви деликатно проблясва брачните халки.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати