29 Март 2024 г. Петък

Трагедия в пилотската кабина преди разбиването на Еърбъса

2015-03-26 07:40:25

Малко преди да се разбие пътническият самолет Еърбъс А320 на ниско - тарифната компания на „Луфтханза" - Germanwings, един от пилотите е напуснал кабината, съобщава в. „Ню йорк таймс".

Вестникът се позовава на следовател, който се е запознал с записите на черната кутия.

Началото на полета е протичало спокойно и без инциденти, разказал източникът, пожелал анонимност. По едно време той напуска пилотската кабина. След малко разбира, че не може да се върне. Той започва да чука по вратата все по-силно, но без резултат.

До края на полета само един пилот е бил в пилотската кабина.

Високопоставеният военен представител, запознат с разследването, описа разговора между пилотите в началната фаза на полета от Барселона до Дюселдорф като "много гладък, много спокоен".

Човекът отвън чука леко на вратата, и отговор няма. И след това той чука по-силно на вратата, отговор няма. Никой не отговаря до края", поясни източникът.

„Чува се, че той се опитва да събори вратата. Не знаем все още каква е причината единият от тях да отиде отвън. Но е сигурно, че до края на полета другият пилот е сам и не отваря вратата", продължава източникът.

Друг високопоставен френски представител изтъкна, че липсата на комуникация от страна на пилотите по време на спускането на самолета е обезпокоителна и не се изключва вероятносттатази тишина да е преднамерен акт.

„, заяви представителят, който добави, че първоначалните анализи са базирани на много ограничена информация.

Към момента нямам доказателства, които да водят до ясно техническо обяснение. Така че трябва да вземем под внимание и преднамерени човешки действия", заключи той.

Мистерията около причината за катастрофата на пътническия самолет с номер 9525 на Germanwings се задълбочи, след като нова информация показва, че екипажът не е отговорил на три опита на диспечерите да се свържат с тях, отбелязва британският „Дейли телеграф".

Германският вестник „Билд" твърди, че се е сдобил с нови данни от въздушния контрол във Франция, които са предадени на германските власти. Информацията разкрива три неуспешни опита на диспечерите да се свържат с пилотите в най-критичните минути.

Пътническият самолет Airbus A320 се разби на 24 март при полет от Барселона до Дюселдорф.  Той се разби в района на френските Алпи. Загинаха 150 души.

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати