20 Април 2024 г. Събота

Алексей се катурнал от кревата в ареста. Тук-таме синини

2010-09-13 12:54:44

"Предприели сме необходимите действия за гарантиране на сигурността на Алексей Петров", заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

"Всичко, което е необходимо, е направено. Смятам, че арестът е едно от сигурните места в държавата", посочи шефът на МВР.

В края на миналата седмица в разпространено до медиите съобщение от гражданското движение "Истината за Алексей Петров" се казва, че  животът на обвинения е в опасност. Бил получен и сигнал, че е преведена голяма сума пари за неговото ликвидиране.

По този повод вътрешният министър разговаря с Петров в сградата на МВР. Според него по време на срещата е ставало дума единствено и само за сигурността на бившата барета.

"Имаше информация, която постъпи от Народното събрание за това, че той е споделил, че се чувства заплашен. Поиска среща, говорихме по тази тема. Понеже предполагах, че би могло да възникнат спекулации за една такава среща, затова предвидливо бях поканил да дойде главният секретар и след това да влезе в кабинета ми Алексей Петров", добави още Цветанов.

По-рано днес личният сътрудник на Алексей Петров Дария Крачулова заяви пред БНТ, че бившата барета се е обадил на съпругата си, че не е добре.

По думите й нито жената на Алексей Петров, нито неговият адвокат са били допуснати до него, за да получат някаква яснота за състоянието му.

"Има някаква мистерия – едно обяснение, че е паднал от леглото и има външни наранявания, за мен е неправдоподобно. Защото това е човек спортист, каратист, шампион. Но се разбра, че е подписал декларация, че не му е упражнено насилие, което също е притеснително", посочи доц. Крачулова.

Попитан за информациите за припадъци на Алексей Петров в ареста и дали ще бъде направена проверка, Цветанов посочи, че към настоящия момент няма такава информация, която да е от официалните власти.

"Това е повече информация, която е пусната от тези, които искат по някакъв начин да създадат подобна тема за дискусия", допълни вътрешният министър. 

Цветанов каза, че днес е разговарял със заместник главния прокурор Бойко Найденов и по думите му няма нещо, което да е притеснително.

"Предприемат се адекватни действия при всеки сигнал, който постъпва", категоричен е вътрешният министър

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати