Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Април 7
Начало arrow Политика arrow Алексей се катурнал от кревата в ареста. Тук-таме синини

Алексей се катурнал от кревата в ареста. Тук-таме синини

  Print E-mail
2010-09-13 12:54:44
източник: dnes.bg

"Предприели сме необходимите действия за гарантиране на сигурността на Алексей Петров", заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

"Всичко, което е необходимо, е направено. Смятам, че арестът е едно от сигурните места в държавата", посочи шефът на МВР.

В края на миналата седмица в разпространено до медиите съобщение от гражданското движение "Истината за Алексей Петров" се казва, че  животът на обвинения е в опасност. Бил получен и сигнал, че е преведена голяма сума пари за неговото ликвидиране.

По този повод вътрешният министър разговаря с Петров в сградата на МВР. Според него по време на срещата е ставало дума единствено и само за сигурността на бившата барета.

"Имаше информация, която постъпи от Народното събрание за това, че той е споделил, че се чувства заплашен. Поиска среща, говорихме по тази тема. Понеже предполагах, че би могло да възникнат спекулации за една такава среща, затова предвидливо бях поканил да дойде главният секретар и след това да влезе в кабинета ми Алексей Петров", добави още Цветанов.

По-рано днес личният сътрудник на Алексей Петров Дария Крачулова заяви пред БНТ, че бившата барета се е обадил на съпругата си, че не е добре.

По думите й нито жената на Алексей Петров, нито неговият адвокат са били допуснати до него, за да получат някаква яснота за състоянието му.

"Има някаква мистерия – едно обяснение, че е паднал от леглото и има външни наранявания, за мен е неправдоподобно. Защото това е човек спортист, каратист, шампион. Но се разбра, че е подписал декларация, че не му е упражнено насилие, което също е притеснително", посочи доц. Крачулова.

Попитан за информациите за припадъци на Алексей Петров в ареста и дали ще бъде направена проверка, Цветанов посочи, че към настоящия момент няма такава информация, която да е от официалните власти.

"Това е повече информация, която е пусната от тези, които искат по някакъв начин да създадат подобна тема за дискусия", допълни вътрешният министър. 

Цветанов каза, че днес е разговарял със заместник главния прокурор Бойко Найденов и по думите му няма нещо, което да е притеснително.

"Предприемат се адекватни действия при всеки сигнал, който постъпва", категоричен е вътрешният министър

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?