23 Април 2024 г. Вторник

Цветан Василев няма да бъде върнат тази седмица

2015-03-09 10:02:12
Банкерът Цветан Василев няма да бъде екстрадиран у нас тази седмица, тъй като неговите адвокати са обжалвали решението на съда в Белград пред Апелативен съд.

"Мисля, че е невъзможно той да бъде екстрадиран, каквато информация се появи, тъй като не е завършила процедурата в Апелативния съд", заяви пред Нова тв адвокатът на Цветанов Константин Симеонов.

Той още веднъж припомни, че съдът е решил на първа инстанция Цветан Василев да бъде екстрадиран на закрито заседание и това е нарушение на тяхната процедура.

"Предполагам, че има връзка и със стачката на адвокатите в Сърбия, тъй като без адвокат не може да има заседание. Затова е било закрито", предположи Симеонов.

На въпрос дали банкерът се страхува за живота си, адвокатът обясни, че нищо в управлението на страната не се е променило.

"Банката беше фалирана умишлено, даже на няколко пъти и премиерът Бойко Борисов потвърди това. Няма банка, която да издържи на този натиск", каза още Константин Симеонов.

Той не се ангажира със срок за завръщането на Цветан Василев в България, тъй като след Апелативния съд в Белград има още една инстанция - министърът на правосъдието. Симеонов уточни, че властите в Сърбия ще решат дали да има екстрадиране.

Висшият съд в Белград взе решение, че има основания издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев да бъде екстрадиран в България. Българската молба за екстрадиция на банкера бе изпратена до сръбския съд на 19 септември м.г. 

Цветан Василев е основният обвиняем по делото за изчезването на 206 милиона лева от КТБ. Той и съпругата му са разследвани и за пране на пари.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати