20 Април 2024 г. Събота

Три терористични акта срещу ДПС

2015-03-07 17:23:14

Това са терористични актове. Такъв прочит направиха от ДПС по повод запаления снощи партиен микробус пред централната на партията в София.

Оказа се обаче, че третите по сила в парламента са мълчали по тази тема до днес
„Това не е изолиран инцидент", обяви на извънредна съботна пресконференция секретарят на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС Мустафа Карадайъ и обясни, че всъщност запалването на микробуса тази нощ е трето посегателство срещу партията от началото на годината.

На 7 януари 2015-та година са строшени стъклата на колата на лидера на движението Лютви Местан, която е и претършувана", посочи първия „терористичен акт" Карадайъ и загатна, че това е партийната кола на Местан, случилото се не е пред централната на партията, но не пожела да каже къде точно е направено деянието.

Макар че днес разкри тези престъпления, Карадайъ обясни, че до момента от ДПС са мълчали по случаите, тъй като са ги приемали като единични криминални инциденти. Те все пак обаче са предали записите на охранителните камери на МВР, но нямат информация за разплитане на случаите. „Би било редно органите на реда да си свършат работата", напомни ДПС депутатът.Вторият атентат е бил на 19 януари, когато има опит за палеж на сградата на централата на движението на столичния булевард „Александър Стамболийски". Тогава записите на охранителните камери показват как се подготвят молотовки, палят и се хвърлят, тя обаче не се възпламенят, което предпазва и сградата.

След снощния палеж обаче от движението са решили да посочат кого виждат за директен или индиректен поръчител на тези действия, които наричат терористични актове.

Те са продукт от езика на омразата", отсече Карадайъ и загатна дори за конкретни виновници - „всичко това се случва заради ситуацията, която се създава от безотговорни наши опоненти чрез езика на омразата и явната ксенофобия, която е и в изпълнителната власт. Не са само онези, в чиито платформи е езикът на омразата, но и техните коалиционни партньори". „За да се случват тези неща, се създава тази среда", установи депутатът от движението.

Той загатна и за конкретни политически фигури катопрезидентът Росен Плевнелиев, като припомни миналогодишните протести срещу кабинета „Орешарски".
Когато се трошеше тази сграда и се викаше „турците вън", президентът ги наричаше „умни, чаровни, симпатични", отбеляза Карадайъ.

И името на досегашния вицепремиер по коалиционна политика, но вече номинирана за нов вътрешен министър Румяна Бъчварова намери място в отговора на ДПС срещу нападенията над централата им.

Кога ще има осъдени за всички посегателства върху наши офиси в страната и върху централата ни? Органите на реда ще си свършат ли работата или пък ще го направи отговорникът за междупартийните взаимоотношения?", поиска да разбере още народният представител, но все пак призова да се говори само с факти по темата.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати