29 Март 2024 г. Петък

Поредна скандална ситуация в парламента

2015-03-05 15:19:22

Депутати от Патриотичния фронт и „Атака" за пореден път стигнаха почти до бой на парламентарната трибуна.

Основни герои този път бяха патриотът Димитър Байрактаров и атакистът Десислав Чуколов.

Припомняме, преди дни, по време на дебатите за новия дълг, Цецка Цачева бе принудена да даде 10 минути почивка, а квесторите разтърваха налитащата група атакисти към "патриота" Касабов, който от трибуната нарече Сидеров "перхидролено човече".

Парламентарният екшън се разигра в последните минути на днешното парламентарно заседание, белязано с изненадващото посещение на премиера Борисов, името на новия вътрешен министър и поисканите оставки на шефа на ДАНС и на главния секретар на МВР.

Най-активни в тези последни минути на парламента бяха депутатите от Патриотичния фронт и „Атака", коитонапомниха за своята дългогодишна вражда със закани за бой пред най-високата трибуна на страната.

Напрежението ескалира по време на дебатите около промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, на които върл противник се оказа „Атака"

След изказване на Волен Сидеров срещу предлаганите промени на трибуната излезе „патриотът" Димитър Байрактаров, който като в 21 век започна да чете от таблет стара статия на Сидеров. Въпросната статия, озаглавена „Да освободим Альоша от наряде от 1991-та година, когато лидерът на „Атака" е главен редактор на вестник "Демокрация".

В станалата „ябълката на раздора"Там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали."Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията.Американските момчета ни показаха как става това".

Тези думи предизвикаха яростта на депутати от „Атака", а видимо най-ядосан беше Десислав Чуколов. Той дорихвърли пакет хартия към говорещия от трибунатаБайрактаров, удряйки микрофоните, като предизвика смут в залата.

За да защитят своя човек, съпредседателят на ПФ ВалериСимеонов и депутатът от ПФ Валентин Касабов се втурнаха от парламентарната стая на патриотите, най-вероятно с идеята да се разправят с Чуколов и останалите хора на Волен Сидеров.

Интересна подробност е, че самият Волен Сидеров проследи разправията между своите хора и „патриотите" от депутатската си банка, но не стана да вземе участие в спора.

По време на екшъна в пленарна зала Байрактаров се доказа като смелчага и дори нападнат от атакистите, призова Чуколов "ела отвън да ми козируваш".

Председателстващият заседанието зам.-шеф на парламента Димитър Главчев не успя да се ориентира в обстановката и му трябваха около 5 минути и съвети от другите зам.-председатели да удари звънеца за край на днешното пленарно заседание.

Сблъсъкът между ПФ и „Атака" продължи и в кулоарите на НС, където се засякоха Волен Сидеров и Валери Симеонов. Един срещу друг със своите хора зад гърбовете си те се изправиха за кратко като на истински словесен дуел, като Сидеров напусна спора пръв.

Главният герой в екшъна от страна на „Атака" Десислав Чуколов обясни пред журналисти след скандала, че най-много се е ядосал от лицемерието на Патриотичния фронт и подкрепата им към законопроекта, който според "Атака" ще позволи на турски генерали да командват Българската армия. Чуколов не отговори дали въпреки това реакцията му е била оправдана.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати