27 Април 2024 г. Събота

Какво подсказва профилната снимка във Фейсбук за вас?

2015-03-05 09:33:21

Изборът на снимка във Фейсбук си е истинско предизвикателство. На пръв поглед може да изглежда нещо обичайно и невинно, но профилната ви снимка може да проговори за същността и личността ви много повече, отколкото предполагате. 

Профилната ви снимка е първоначалният визуален поздрав, който отправяте към аудиторията. Важно е каква снимка ще сложите за свое виртуално лице, защото сред приятелите ви може да има съученици, колеги, роднини, бивши гаджета.

Именно затова изборът на подходяща снимка си е истинско предизвикателство. 

Какво говори изборът ви на профилна снимка за личността ви? 

Портрет 

Ако сте избрали портретна снимка, която показва цялото ви лице в близък план или включва лицето ви и тялото от кръста нагоре, това означава, че сте нормален, добре изглеждащ човек, който е напълно уверен във външния си вид. 

Вие също така сте по-скоро скучна личност. Обикновената, суховата портретна снимка говори за оскъдно въображение и липса на авантюризъм. В някои случаи в зависимост от избраната поза и изражение на снимката тя може да говори за нарцисизъм или кариеризъм. 

Ако снимката е селфи, вие вероятно сте леко досадна личност, която обича да ангажира околните с особата си. 

Ако снимката е по бански, вие вероятно сте гореща и секси, но доста несигурна в живота. 

Отдалечена снимка на фон 

Вие сте толкова далече от фокуса на снимката, че лицето ви не се различава. Вниманието е обзето от фона зад вас.

Това говори за вас, че не искате да бъдете разпознати. Прикрита личност или криеща дълбоки комплекси. Това според психолозите е псевдоарт стремеж. Такива хора искат да прикрият тежките си проблеми, които ги правят крайно неуверени.

Обикновено такива профилни снимки слагат хора с акне, мързеливо око, заекващи и такива с непоправимо лоша прическа, която изисква време за оправяне.
Ако снимката ви е такава, вероятно вие сте самотни, сами сте и на партита, никой не говори с вас, а може би сте и необвързани.

Снимка от твърде близък план


Лицето е толкова близо до камерата, че дори не се вижда цялото, а само очи и нос, например.
Тези личности не искат да бъдат разпознати във Фейсбук. Опитват се да оригиналничат, но не могат да намерят подходящ начин да го направят.
Това, което постигат, е да дразнят аудиторията си.


Снимка от лексикона

Много хора обичат да си слагат бебешки черно-бели снимки, които обикновено хората пазят като скъп спомен, а не заместват актуалното си лице с тях.

Тези снимки говорят, че сте от хората, които смятат, че всичко, останало в миналото е по-добре от настоящето. Този тип хора не умеят да се радват на мига, а все се вглъбяват в онова, което не са могли да постигнат в миналото или в онова, което е безвъзвратно свършено.

Обикновено тези хора обичат да слушат все още същата музика от детството си, пазят стари дрехи, които обличат от време на време, имат същите хобита като в гимназията и вероятно никога няма да се променят.

Домашен любимец

Вместо лице виждаме муцунка на профилната снимка. Това е присъщо за хората без гадже. Те обожават домашния си любимец, защото нямат кого друг да залеят с внимание.

Ако животното е:

  • Котка – вие сте жена, която няма приятел;
  • Куче – вие сте гей без гадже;
  • Змия – вие сте тийнейджър или поклонник на дет метъла;
  • Риба – вие се втренчвате прекалено в реалния свят;
  • Заек – вие сте разглезени и лигави;

Семейна снимка

Хората, поставили снимка със законната си половинка и децата като профилна говори, че вие сте обичана личност, която има много приятели, но сега сте отдадени изцяло на новата си роля в живота.
Сватбена снимка
Вие искате всички да разберат, че сте се омъжили, че сте пораснали и най-вече – да ви завидят за хубавата рокля!

Снимка от парти

Парти снимките са рисковани, защото могат да оставят грешно впечатление за вас. Е, зависи какъв кадър сте избрали! Ако сте с патешки устни, надали ще си спечелите нови фенове.


Такива снимки говорят, че сте млади, необуздани и недостатъчно наясно какво е приемливо да се публикува в социалната мрежа и какво не.

Внимавайте с тези снимки, за да не съжалявате горчиво, че сте ги публикували.

източник: az-jenata.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати