Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Окт 19
Начало arrow Политика arrow "Успах се, извини ме, ще дойда", писал Борисов до Ал. Петров

"Успах се, извини ме, ще дойда", писал Борисов до Ал. Петров

  Print E-mail
2010-09-12 20:02:33
източник: news.bg

Колеги и приятели на Алексей Петров се събраха на пресконференция в София прес по повод последното заседание на Софийски градски съд и новите обвинения срещу Петров.

Те се обявиха за открит процес за Алексей Петров.

Тя подчерта, че с него имат общи научни интереси и търсения и го определи като педантичен, точен, почтен и взискателен като преподавател.Доц. Крачунова от УНСС заяви, че познава Алексей Петров от работата му със студенти в УНСС.

Крачунова е убедена, че в ареста му има политическа заигравка.

В крайна сметка, както се оказва октопод няма, припомни тя и допълни, че ако той е октопод, тогава и всичките му колеги икономисти биха могли да бъдат определени като такива.Колежката на Петров заяви, че е останала безкрайно учудена, че последното заседание на съда се е провело при закрити врати.

Спортистът Петър Курдов подчерта, че Алексей Петров е помагал на много хора в гилдията на спорта и отправи риторичен въпрос защо всички те не са застанали зад него след ареста му.

Той каза, че познава Петров и допълни, че тази страна има нужда от почтени личности.

Заместник-председателят на Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев посочи, че вече се е срещнал с Алексей Петров в Централния софийски затвор.

По думите му Алексей Петров никога не е вършел неща, характерни за периода на прехода, като например да изкарва пари от унищожаване на предприятия.

Въпреки това бившият съветник от ДАНС е бил обвинен за глава на българската мафия.

Теодор Дечев изтъкна, че Алексей Петров е известен с изключителните си научни изследвания, които по думите му са били признати и от прокурор Светлозар Костов.

Теодор Дечев подчерта, че колегите и познатите му не искат от съда присъдата да бъде една или друга , но настояват делото да се гледа открито.

По думите на Дечев в природата октоподът много по-често е животно, което става жертва на други хищници, като с това свое твърдение Дечев направи връзка със случая на Петров.

Сестрата на покойната Роза Георгиева, Донка Митева, заяви, че вероятно и Алексей Петров има грешки, но призова съдът да ги посочи.

Тя попита защо никой не е поискал прокурор Светлозар Костов да бъде сменен.

По думите й прокурор Костов са ползвал от протекциите на Йордан Иванов от Бургас , който беше освободен от Висшия съдебен съвет заради съмнения за корупция. Трудно се гради авторитет, но лесно се събаря, категорична е тя.

Донка Митева заяви, че иска да се яви в съдебната зала като доброволен свидетел по делото срещу Алексей Петров.

Тя вече е опитала да го направи, но е била заплашена по телефона, че ако се яви в съда може да пострада.

Адвокат Румяна Радкова представи документ от 20 юни 2008 година, с който на Алексей Петров се разрешава достъпът до документи, които представляват класифицирана информация с гриф строго секретно.

По думите на адвокатката всеки, на когото се дава такъв достъп, е бил проверяван предварително, след което е установено, че няма никакви данни за престъпления извършвани от него.

Въпреки това обаче престъпленията, в които Алкесек Петров е обвинен, в момента се отнасят към период преди 2008 година.

На въпрос дали има информация какво представляват прословутите sms-си изпратени от премиера Бойко Борисов до Алексей Петров Радкова заяви, че става дума за sms- си разкриващи нормални човешки отношения.

Тя даде пример за един от тях, като посочи, че не го цитира точно.

Теодор Дечев е категоричен, че в една такава ситуация не трябва да се мълчи. По думите му окото на циклона се е фокусирало върху Петров заради цялостната му дейност.

Дечев припомни, че Петров е бил посочван за човек, който стои зад РЗС и Яне Янев, а след това и зад кандидатурата на самия Дечев за кмет на София.

По думите на Дечев медийната група Ирен Кръстева, вестниците Телеграф и Политика, са подели открита фронтална атака срещу Алексей Петров, която нанесла много щети на съюза за стопанска инициатива.

Доц. Крачунова посочи, че никога не е имало архив  в басейна Спартак, определен от вестник Телеграф като второ МВР.

Лично тя е събирала всички документи, съставляващи неговия архив. В него има документи, които са свързани с работата на Алексей Петров като икономист, както и статии и документи, които могат да представляват интерес за него.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Господинът с жълтите гащи говори глупости. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира нападките на лидера на "Воля" Веселин Марешки по свои адрес в ефира на ...
  Новини Бой при патриотите. Това се приказва в кулоарите на Народното събрание.Валентин Касабов от НФСБ ударил лидера на Атака Волен Сидеров според слуховете.Репортер на "Алфа ТВ"Защо ...
  Новини Коалицията е достатъчно стабилна, осъзната и то не заради властта. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.Борисов благодари на вицепремиерите си за загърбеното его. Той заяви, че вече ...
  Новини Президентът Румен Радев разпространява непотвърдена информация. Може би това е фалшива новина. Това заяви в ефира на БТВ енергийният министър Теменужка Петкова по повод изказване на ...
  Новини Колко пари са изхарчени за интеграция на ромите и какъв е ефектът? Това попита депутатът от БСП Георги Гьоков по време на обсъждане на административния мониторингов доклад за 2017 година ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?